Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Ένας Flat Earther γεννιέται - A flat earther is born


Ο μουσικός πιανίστας Owen Benjamin, κάνοντας πολλά live στο youtube για το ακροατήριο του, καταγράφει ζωντανά την αναζήτηση του για αποδείξεις, μιλά με τους ακόλουθους του ζητώντας τους βοήθεια καθώς δε θέλει να γίνει Flat Earther...













Είναι κάτι που αρκετός κόσμος παθαίνει όταν κλονίζεται η εμπιστοσύνη του και προσπαθεί να βρει αποδείξεις αλλά όλοι οι διάφοροι έξυπνοι τον παραπέμπουν στο site της Nasa και στο Google Earth χωρίς να ξέρουν να απαντήσουν κάτι περισσότερο ή πειστικότερο. Στη προσπάθεια βέβαια να εντοπίσεις τη καμπύλη στη Γη, δεν είναι και λίγοι αυτοί που θα σου την δείξουν στα πλάνα γυρισμένα με GoPro κάμερα από αεροσκάφη ή Mig29, στις λήψεις από ISS που επίσης είναι με ευρυγώνιο fish-eye φακό, ή θα σου την δείξουν στις φάσεις της Σελήνης.  Συζητώντας θα σου πουν για καράβια που χάνονται στον ορίζοντα (κανείς δε ξέρει ότι γίνεται λόγω προοπτικής, πιστεύουν ότι τα καράβια βουτούν στη καμπύλη...) ή θα προσφύγουν στις αυθεντίες, σπουδαίες προσωπικότητες της επιστήμης που φυσικά βασίζονται κι αυτοί σε θεωρίες και στη Nasa.







Ψάχνοντας λίγο το κανάλι του, είδα ένα μήνα νωρίτερα μια άλλη αναζήτηση του, μια αναζήτηση του αν πήγαμε ή όχι στη Σελήνη και το σχολιασμό που κάνει σε όσα βρίσκει σχετικά.

Εν τέλει αν δεν έχει πάει ο άνθρωπος στη Σελήνη, που έχει πάει τελικά; Βόλτες με τα αεροσκάφη σε λίγες εκατοντάδες χιλιόμετρα ψηλά?






Και το ερώτημα παραμένει. Υπάρχει καμπύλη? Θα τη δει ποτέ ανθρώπινο μάτι? Μη μου πείτε για λήψεις από κάμερες ή γραφικούλια της Νάσα καθώς απομακρύνονται τα διαστημοπλιάκια μακριά, ΟΛΑ cgi. Όξω.


Σωκράτης




----- Update---


Ο Owen στο πρόσφατο κλιπάκι του μιλά για την Ανταρκτική και για όσα περίεργα συμβαίνουν εκεί κάτω. Παρόλο που δηλώνει ότι δεν είναι "flat earther" καταλαβαίνει ότι κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει στην Ανταρτική αλλά και στον κόσμο όπως μας τον παρουσιάζουν.




3 σχόλια:

  1. Έστω η αντίληψη: . Αυτή η δήλωση γιατί είναι σε αντίθεση με τον Θεό; Γιατί ο Θεός δεν μπορεί να έχει φτιάξει τη Γη, τη ζωή επάνω στη Γη, τον ηλιο, τους πλανήτες, τα άλλα ηλιακά συστήματα, τον γαλαξία κλπ ακριβώς όπως έχουμε ανακαλύψει; Οι όψεις που έχουμε μέσω τηλεσκοπίων ραδιοτηλεσκοπίων κλπ μας οδηγούν σε βλασφιμία;; Οι νόμοι της φυσικής που διατυπώνουμε και με παρατηρήσεις βλέπουμε πως ισχύουν, δεν μπορεί όντως έτσι να τους έφτιαξε ο Θεός; Γιατί η σφαιρική Γη είναι θεοκρατικά παραλογισμός; Γιατί η ύπαρξη του σύμπαντος και των νόμων της φυσικής αντιβαίνουν στο να είσαι Χριστιανός;; Εκτός αν είσαι ετεροδογματικός, πχ Ιεχωβάς, εβραιομασόνος κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Comments system