Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Και το National Geographic στον πόλεμο κατά του Γεωκεντρικού Συστήματος




Άλλη μια "έγκυρη" πηγή πληροφόρησης, το National Geographic, παίρνει θέση για το σχήμα της Γης με ένα εντελώς αποπροσανατολιστικό βίντεο. Η συνταγή γνωστή, παρουσιάζουν το θέμα χωρίς την άλλη πλευρά, χωρίς να δίνουν το δικαίωμα και την ευκαιρία να μιλήσει κάποιος και να αποκρούσει τα ανόητα επιχειρήματα τους.



Επειδή είναι φυσικά δίκαιο να δείχνεις ακριβώς αυτό που διαφωνείς επισυνάπτω για θέαση από εδώ το δεκάλεπτο βίντεο του National Geographic που εξετάζει επιφανειακά το θέμα με τον Mark Sargent να συστήνεται ως "Flat Earth Leader".  Κανείς όμως δεν ξέρει τους ακριβείς σκοπούς του, αν έχει πληρωθεί να αποπλανεί και να απογοητεύει εν τέλει όσους ασχολούνται με το θέμα και να τους απομακρύνει από το θέμα.

Αν ήταν στο ελάχιστο γνώστης του τι συμβαίνει στο πλοίο που απομακρύνεται στον ορίζοντα και χάνεται μια μια η κάθε λωρίδα από το πανί θα απαντούσε στους δημοσιογράφους ότι "είναι θέμα προοπτικής η απώλεια όρασης όσο η βάρκα απομακρύνεται και σίγουρα δεν χάνεται γιατί η βάρκα ακολουθεί την καμπυλότητα της Γης". Όμως παρουσιάζεται σαν κάποιος που πιστεύει ότι του λένε ψέμματα, δείχνει στείρα άρνηση στο οπτικό τεστ που γίνεται εκεί μπροστά του στα τελευταία λεπτά του κλιπ χωρίς να μιλά με κανένα επιχείρημα επί του τεστ.  Είναι υπερβολικά αόριστο να λες ότι ο κόσμος είναι ένα θέατρο και εμείς πιόνια του. Στο δια ταύτα, μπορούσε να πει κάτι για το οπτικό τεστ και ή δε το είπε ή -αφήνω κι αυτό το ενδεχόμενο- το αφαίρεσαν οι δημοσιογράφοι του National Geographic από το τελικό μοντάζ ώστε να τον απογυμνώσουν και να τον παρουσιάσουν ώς ένα "ψεκασμένο".


Πριν συνεχίσεις δες το βίντεο του National Geographic.






Η αναφορά στον Αριστοτέλη στο 06:30 ότι ήταν πεπεισμένος ότι η Γη είναι σφαιρική καθώς τα καράβια που απομακρύνονται στη θάλασσα δείχνουν να χάνουν τμήμα του σκάφους τους σταδιακά ώσπου να χαθεί και το ιστίο τελικά, είναι ξεκάθαρα μια λογική πλάνη προσφυγής στην Αυθεντία. Δηλαδή το ότι είπε τόσα θαυμαστά ο Αριστοτέλης είναι αδιαμφισβήτητο, αλλά δεν κάνει απαραίτητο να ήταν ολόσωστος σε όλα. Και δεν ήταν γιατί δεν υπήρχε ο εξοπλισμός για να κάνει ένα ζουμ και να διαπιστώσει ότι μπορούμε να δούμε και μετά από εκεί που η ικανότητα του ματιού περιορίζεται. Μια Nikon P900 θα του άνοιγε τα μάτια και θα μπορούσε να δει πέρα από τον ορίζοντα.


Φυσικά ο Think, από το Ελληνικό κανάλι για το Γεωκεντρικό σύστημα think Outside the glObe αποκρούει τα επιχειρήματα και λέει τα πράγματα με το όνομα τους σε ένα βίντεο απάντησης -debunk- για το ρηχό βίντεο του National Geographic.





Και μιας και έκανα αναφορά ότι μια Nikon P900 μπορεί να δει πέρα από τον ορίζοντα, αυτά που το μάτι μας κρύβει διότι δεν έχει την οπτική ικανότητα δείτε αυτό :






Περισσότερα για την προοπτική, το οπτικό φαινόμενο που κάνει τα αντικείμενα να συγκλίνουν στον ορίζοντα όσο πιο μακριά πηγαίνουν μπορείτε να δείτε στο εξαιρετικό μεταγλωττισμένο βίντεο από το κανάλι Yasou HV





Ο αποπροσανατολισμός συνεχίζεται με αμείωτο πάθους από τους χρηματοδότες και ενορχηστρωτές της μεγάλης παραπλάνησης. Δυστυχώς για εκείνους όμως, υπάρχει ένα μικρό ποσοστό κόσμου που σκέφτεται διαφορετικά και δεν μπορεί να πιστέψει το κάθε τι που παρουσιάζεται.


Ο εκπαιδευμένος άνθρωπος είναι αυτός που έχει μάθει να αποστηθίζει και να επαναλαμβάνει πληροφορίες που του έχουν μεταδώσει από τα νεανικά του χρόνια. Όμως ο πραγματικά μορφωμένος άνθρωπος είναι αυτός που στο τέλος της "εκπαίδευσης" του έχει κατορθώσει να αναπτυχθεί πνευματικά ώστε να μπορεί να ορθώσει κριτική σκέψη και να μπορεί να αμφισβητήσει τα όσα διδάχτηκε, στο πλαίσιο της αναζήτησης της αλήθειας πάντα.


Καλή συνέχεια σε όλους, φίλους κι οχτρούς του Γεωκεντρικού Συστήματος,
Σωκράτης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comments system