Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Flat earth Rising -  ρεπορτάζ από τη Guardian

Φαίνεται ότι υπάρχει μια στροφή στον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος από τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Επιτέλους ένα δίκαιο ρεπορτάζ στο οποίο αφήσανε να ακουστούν οι απόψεις χωρίς κριτική, σχόλια και προσπάθεια γελοιοποίησης.








Το βίντεο υποτιλίζεται από τα κάτωθι. Έναυσμα για ένα μη-αστείο βίντεο η μεγάλη απήχηση στους νέους Αμερικάνους που αμφισβητούν ή δεν είναι απόλυτα βέβαιοι για το σχήμα της Γης.

Though not a new phenomenon, flat Earth theory has enjoyed a huge resurgence recently. A YouGov poll indicated that a third of Americans aged 18 to 24 were unsure of the shape of our planet, in spite of scientific proofs from Pythagoras to Nasa. Why has this happened now, and what does it tell us about society today?





Είναι μια αρχή αυτό για μια πιο ήπια αντιμετώπιση αυτής της διαφορετικής κοσμοαντίληψης?

Σε ένα κόσμο που όλα έχουν ισοπεδωθεί και όλα είναι ΟΚ να πιστεύονται, να δοκιμάζονται και να εφαρμόζονται χάρη της ελευθερίας λόγου/πίστης/αυτοδιάθεσης το τελευταίο μέγα ταμπού είναι αυτό. Το σχήμα της Γης. Ω ναι φίλτατε αναγνώστη. Καλύτερα να πεις ότι υιοθετείς μπρόκολο για παιδί ή να βρεις μια πέτρα να την λατρεύεις ως θεότητα και να γράφεις γράμματα σε αγίους της κοκακόλα κοροϊδεύοντας αθώες ψυχούλες μετατρέποντας μια γιορτή σε καταναλωτικό όργιο παρά να δείξεις σκεπτικισμό σε όσα σου παρουσιάζουν καθώς σε έχουν δεμένο πισθάγκωνα στο σπήλαιο του Πλάτωνα.

Εν τέλει όμως η έξοδος από το σπήλαιο είναι εκεί, για όσους τολμηρούς, τολμήσουν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comments system