Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Απομυθοποιώντας το ISS live feed με τη χρήση του ιδίου και του ISStracker


Καταρρίψτε τον μύθο του ISS με τα δικά τους ..εργαλεία!

Απλά Ανοίξτε δυο παράθυρα στον φυλλομετρητή (firefox, chrome,internet explorer) του υπολογιστή σας.  Στο πρώτο ανοίξτε το Nasa Live ISS feed  και παρατηρήστε για λίγη ώρα την άποψη της σφαιρικής Γης (με fish-eye lense) από τον ISS ενώ ταξιδεύει με 27000χλμ/ώρα γύρω της.













Έπειτα...











Στο δεύτερο παράθυρο ανοίξτε και το σύνδεσμο του ISStracker να δείτε αν αυτό που δείχνει, ένα γραφικό για την υποτιθέμενη θέση συμβαδίζει με την εικόνα.










Στο "ζωντανό" βίντεο τις περισσότερες φορές θα δείτε ένα αστροναύτη να ανακατεύει καλώδια και να γυρνά την κάμερα μια από εδώ, μια από εκεί και μια προς το μέρος του, χωρίς να κάνει κάποια εμφανή εργασία συντήρησης-επισκευής εξωτερικά του ISS, ένα όπως ισχυρίζονται πολύ επικίνδυνο σημείο.


ΠΟΥ ΘΑ ΔΩ το LIVE FEED του ISS?

Πατώντας στο ακόλουθο βίντεο συνδέεστε στο Live Feed (σε full HD καθότι τα επικοινωνιακά προβλήματα είναι ..παρελθόν, έχουμε δορυφόρους you know, ζούμε στο 2017!!!!!)









-Επίσης μην ξεχνάτε να ελέγχετε τον ISStracker. Τις περισσότερες φορές υπάρχει πλήρη αναντιστοιχία αυτού που βλέπουμε στο live feed με τoν ISStracker. Δηλαδή μπορεί ο ISS να βρίσκεται σε σημείο που θα έπρεπε να έχει πλήρη σκοτάδι καθώς βρίσκεται στην πίσω πλευρά της υποτιθέμενης Γης σφαίρας Γης ή να παραμένει για ...2-3 στροφές μονίμως στη φωτεινή πλευρά του πλανήτη ενώ στον tracker να έχει περάσει 2-3 φορές από τη πίσω πλευρά του πλανήτη.



Και πως να πάει κάτι σωστά όταν είναι CGI γραφικά ! Ανοίξτε και ήχο, έχει ωραία νανουριστική ambient μουσικούλα, ότι πρέπει για να μένουν νανουρισμένα τα αδαή πλήθη.



Πως θα δω το που βρίσκεται ο ISS ;

Εύκολο. Ανοίξτε τον  ISStracker πατώντας στην εικόνα που ακολουθεί ή στο σύνδεσμο ΕΔΩ.






...

Αν έχεις αμφιβολίες για αυτό που βλέπεις... καλά κάνεις!

Γενικά όταν έχεις αμφιβολίες για την καμπυλότητα της Γης που σου προβάλουν το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συνεχίζεις τον κύκλο για να δεις την απάτη. Σίγουρα το ύψος αυτό που δείχνουν δεν είναι αυτό που λένε και σίγουρα δε ζούμε στο μικροσκοπικό πλανήτη του Μικρού Πρίγκηπα!






Φυσικά δεν είμαστε οι πρώτοι που το παρατηρούν και συμπεραίνουν ότι κάτι δε πάει καλά. Όλα όσα έχουν αναφερθεί στο άρθρο μπορείτε να τα δείτε και στο παρακάτω κλίπ από το Yasou HV κανάλι με Ελληνικούς υποτίτλους...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comments system