Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Το Vice Greece δημοσιεύει ένα ελάχιστο ψήγμα της συνέντευξης με τους Έλληνες Flat Earthers

Από τα 240 λεπτά της συνεχόμενης συνέντευξης το Vice Greece έκανε μια βασική επιλογή σκηνών και άφησε μόνο 10' στο τελικό βίντεο (σχετικό άρθρο ΕΔΩ). Έτσι πολλές θέσεις και επιχειρήματα δεν βγήκαν στο ευρύ κοινό.


Αλήθεια θα ήταν τόσο προβληματικό να ανέβει μια έκδοση της συνέντευξης με περισσότερους διαλόγους ας πούμε 30 λεπτών? Δεδομένου του ότι το Youtube δεν έχει όριο ανεβάσματος σε χρήστες που ανεβάζουν πολύ υλικό όπως το Vice Greece οπότε η φιλοξενία του όγκου του βίντεο δε θα ήταν πρόβλημα.

Ίσως θα ήταν πολύ πολύ χρήσιμο η ομάδα της Flat Earth Greece που βρέθηκε στη συνέντευξη να είχε μαγνητοσκοπήσει αντίστοιχα όλη τη συνέντευξη ώστε να μπορεί να την ανεβάσει ..αυτούσια χωρίς φόβο και πάθος στο ενδιαφερόμενο κοινό.Όπως σχολιάζει ο "Think", που έχει μια τεράστια μεταφρασμένη βιντεοθήκη ενημέρωσης στο κανάλι του στο  Υoutube (think Outside the glObe) :


Όπως ήταν αναμενόμενο, έχουν αφαιρεθεί πάρα πολλά πράγματα από όσα υπόθηκαν εκείνη τη μέρα! Δεν καλύφθηκαν βασικές θέσεις μας και τα πειράματα δεν παρουσιάστηκαν στην ολότητά τους. Λείπουν βασικές λήψεις, είμαι σίγουρος ότι το χεράκι τους το έβαλαν από τα κεντρικά. Ευχαριστούμε τα παιδιά για την συνεργασία και ελπίζουμε στο μέλλον να φτιάξουμε ένα μεγαλύτερης διάρκειας. Αυτό σαν τίζερ μου μοιάζει...χαχανα! Σε πολύ κόσμο δεν άρεσε, η κουκούλα του Νίκου, αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι ότι σημασία έχει το μήνυμα κι όχι το περιτύλιγμα. Από πότε μετράει το εξώφυλλο του βιβλίου και δεν το ξέρω; Κρατήστε ότι σας κάνει και πετάξτε τα υπόλοιπα. Συνεχίστε την έρευνά σας και βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

 Το αλφαδολάστιχο ήταν για να δείτε στην πράξη πως λειτουργούν τα συγκοινωνούντα δοχεία.....το αλφάδι ήταν εκεί για να πανάρει η κάμερα από Αίγινα μέχρι Κύθνο ακριβώς πίσω από το αλφάδι, ώστε να δείτε ότι δεν υπάρχει καμία καμπυλότητα! Ακόμη κι αυτό το έκοψαν! Ρε πως τρέμουν τα θεμέλια ολόκληρης της επιστημονικής κοινότητας, από απλούς επιστήμονες με απλά μέσα...καθημερινά! Προχωρούμε και ποτέ δεν σταματούμε, μέχρι να δοθούν επίσημες απαντήσεις από επίσημα χείλη.Δείτε τέλος και το βίντεο του Think με το σχολιασμό του. Στις λεπτομέρειες του βίντεο στο κανάλι μπορείτε να βρείτε κι άλλα σημεία ενημέρωσης σχετικά με το θέμα της Επίπεδης Γης.4 σχόλια:

 1. Το πλήρες ηχητικο της συνεντευξης έχει ηχογραφηθει πάντως και τα παιδια το έχουν στην κατοχή τους... : )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. !!! Αυτό μάλιστα!!! Θα είχε ενδιαφέρον να ανέβει κάπου η συζήτηση για να μπορεί να είναι διαθέσιμη για ακρόαση από όσουν ενδιαφέρονται! Κάποια podcast πλατφόρμα ίσως? YouTube κανάλι?

   Διαγραφή
 2. Αυτό θέλαμε κι εμείς, φίλε Γιώργο, να καταγράψουμε με δικό μας μέσον, αλλά.....! Το υλικό δεν μας το δίνουν διότι είναι ιδιοκτησία του περιοδικού! Συνεπώς ότι κι αν έγινε-έγινε.
  Με τα παιδιά δεν είχαμε κανένα θέμα, με την παραγωγή, διότι η προσέγγιση της ήταν πολύ καλή και το ενδιαφέρον μεγάλο,ώστε να παρουσιαστούν όλα τα επιχειρήματα μας. Γνωρίζω όμως ότι το μαχαίρι από άνωθεν. Επιφυλασσόμαστε για την συνέχεια....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ok Think, σε κάποια επόμενη συνάντηση τότε με άλλο μέσο ίσως και συννενόηση εκ των προτέρων για την κοινή χρήση του υλικού!

   Διαγραφή

Comments system