Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Σε φοβάμαι ανθρωπάκο - Μόνο σε μένα


"Σε ΦΟΒΑΜΑΙ Ανθρωπάκο.
Σε ΤΡΕΜΩ, επειδή από σένα εξαρτάται το μέλλον της Πατρίδας μου, της Ανθρωπότητας ολάκερης, σε φοβάμαι επειδή το κυριότερο μέλημα σου στη ζωή είναι να δραπετεύεις από τον εαυτό σου.









(Κείμενο από τον think από το κανάλι think Outside the glObe, μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ την fb σελίδα του)


.........Μόνο σε μένα.......

"Σε ΦΟΒΑΜΑΙ Ανθρωπάκο.
Σε ΤΡΕΜΩ, επειδή από σένα εξαρτάται το μέλλον της Πατρίδας μου, της Ανθρωπότητας ολάκερης, σε φοβάμαι επειδή το κυριότερο μέλημα σου στη ζωή είναι να δραπετεύεις από τον εαυτό σου.
Είσαι άρρωστος, ανθρωπάκο, άρρωστος βαριά.
Σε θυσίασαν σʼ ένα σύμβολο κι εσύ τους έδωσες τη δύναμη να σʼ εξουσιάζουν. Εσύ ο ίδιος τους αναγόρευσες αφεντικά σου και συνεχίζεις να τους στηρίζεις, παρόλο που πέταξαν τις μάσκες τους. Κι εσύ τους αποκαλείς καθοδηγητές και σωτήρες και φωνάζεις "ζήτω, ζήτω"..
Σου προσφέρουν το μέλλον, μα δε ρωτούν για το παρελθόν σου.
Κι όμως, είσαι κληρονόμος ενός τρομερού παρελθόντος. Τούτη η κληρονομιά καίει στη χούφτα σου σα διαμάντι φλεγόμενο.
Εσύ ήσουν ανθρωπάκο που από καταβολής κόσμου ραδιουργείς σε κάθε ιερό και όσιο, γιατί το στερείσαι.

Εσύ πρόδωσες τους Σπαρτιάτες στις Θερμοπύλες, εσύ άνοιξες την Κερκόπορτα στην Πόλη, εσύ ανθρωπάκο έστειλες το Γέρο στο Παλαμήδι, σίγουρα ήσουν εσύ που πέταξες από την Ακρόπολη τον Ανδρούτσο και τυράννησες τον Διάκο.. ανθρωπάκο σε είχα δει τότε που δεν πήγες στο Μέτωπο, δεν πολέμησες μα φόρεσες την κουκούλα του δωσίλογου και έδειχνες τα αδέλφια σου και τα έστηνες στον τοίχο..

Άκου ανθρωπάκο... εσύ ήσουν που έφερες τους δικτάτορες με την εγγενή σου αδιαφορία και μετέπειτα φανερώθηκες σαν "αγωνιστής" πίσω από τα κάγκελα του Πολυτεχνείου, για να διεκδικείς τώρα θέση βολευτού στο Κοινοβούλιο.
Όλα αυτά τα χρόνια ψήφιζες όλους εκείνους, που σε σύμφερε ανθρωπάκο να τους πιστεύεις.. με όλες τις αποχρώσεις που το χρήμα, ο εφησυχασμός και η διαπλοκή γέμιζε τα σωθικά σου τόσο, που τώρα το καρκίνωμα έφτασε στη σήψη του.. και τώρα ανθρωπάκο τι κάνεις;
Βγαίνεις στα συλλαλητήρια, με ιαχές και διθυράμβους, πασχίζοντας να δείξεις την εθνότητα και τον λούμπεν πατριωτισμό σου, ανεβάζοντας φωτογραφίες, σημαίες και ευφυολογήματα ηρώων (δεν ντρέπεσαι;!) που μαζεύεις από το διαδίκτυο χωρίς ΠΟΤΕ να έχεις Παιδεία ανθρωπάκο. Κραυγάζεις για τη "Μακεδονία" τώρα(;!) ότι σου ανήκει, μα από το 1948, το 1992 και μέχρι τώρα τι έκανες ανθρωπάκο;!
Και το βράδυ, όταν γυρίζεις από τον αδαή αγώνα σου, έχοντας ικανοποιήσει τον ναρκισσισμό σου, θα δεις στην τηλεόραση με τόσο φαγητό δίπλα σου, ΟΛΑ τα σόου, θα μείνεις έκθαμβος από το ποδόσφαιρο και τις λοιπές αθλητικές σου κατανύξεις και σίγουρα θα περάσεις ώρες σε νυχτερινά χαμαιτυπεία εντός ή ακόμη εκτός των συνόρων σου, ακούγοντας γελοίους τροβαδούρους με ηλίθια μουσικά ακούσματα..
Και καθώς θα πλησιάζουν οι εκλογές, θα συρθείς ως τετράποδο (εκτός αν θεωρείς ότι προέρχεσαι από τον πίθηκο..) για να χαιρετήσεις και να γλείψεις ΟΛΟΥΣ εκείνους που τώρα υπογράφουν την εσχάτη προδοσία για σένα, με σένα και από σένα.. ΟΛΟΥΣ εκείνους τους πολιτικούς, θρησκευτικούς και συγγενικούς σου κλειδοκράτορες που σε έχουν στην απομόνωση της ύπαρξης σου, γεμισμένο με τόσες ποταπές επιθυμίες της σαρκός, των οφθαλμών και της αλαζονείας του βίου σου ανθρωπάκο. Η τυραννία ενός ηγεμόνα σε μια ολιγαρχία δεν είναι τόσο επικίνδυνη για το κοινό καλό, όσο η απάθεια των πολιτών σε μια δημοκρατία!

Σε ξέρω εσένα ανθρωπάκο..
Εσένα που έκανες τη ζωή σου ένα φτηνό ημερολόγιο, που ζεις μια νεκρή ζωή στο σπίτι με τον άντρα και τα παιδιά σου, εσένα που η εργασία σου έγινε δουλεία υποταγής στο Μαμωνά της αυταρέσκειας σου, εσένα ανθρωπάκο που φέρεις το όνομα της τσαμουριάς και εκείνων των "μπέηδων" που έγιναν φίλοι, σε αυτούς που "λάκισαν" με τον πρώτο ήχο του αγώνα και της θυσίας.. εσύ είσαι ανθρωπάκο που τρέχεις σε αγώνες να παραβγείς τον δύστροπο και σαθρό εαυτό σου, μόνος και έρημος.

"Με ποιο δικαίωμα μου κάνεις κήρυγμα;"
Βλέπω την ερώτηση στο τρομαγμένο βλέμμα σου. Σ' ακούω να την ξεστομίζεις όλο αυθάδεια.
Φοβάσαι να αντικρίσεις τον εαυτό σου, ανθρωπάκο. Φοβάσαι την κριτική, όσο και εκείνον που στην ασκεί αυτή την κριτική. Για να αποφύγεις την κριτική ανθρωπάκο, μην κάνεις τίποτε, μη λες τίποτε, μην είσαι τίποτε.
Φοβάσαι και να σκεφτείς ακόμη, πως μπορεί κάποια μέρα να 'σαι διαφορετικός: ελεύθερος αντί φοβισμένος, ειλικρινής αντί ραδιούργος, να χαίρεσαι τον έρωτα, όχι σαν τον κλέφτη μες στη νύκτα, αλλά ανοικτά, στο φως του ήλιου. Απεχθάνεσαι τον εαυτό σου, ανθρωπάκο.

Ο φόβος σε καθοδηγεί, εσύ ήσουν που πίστεψες ΟΛΟΥΣ αυτούς τους προδότες και ανθέλληνες, δωσίλογους και αργυρώνητους,ημιμαθείς και αλάζονες, άθεους και υπερήφανους και τους έδωσες ξανά και ξανά την ΨΗΦΟ σου τόσα χρόνια με τόσες αποχρώσεις, με αντάλλαγμα την σιωπή σου έτσι ώστε, να εκτελέσεις με χαριστική βολή τις επερχόμενες γενιές του Τόπου τούτου και να τους στείλεις στα κάτεργα του 4ου Ράιχ και στα πέρατα του κόσμου, δίχως ελπίδα, ήθος και αξιοπρέπεια..
Μα ανθρωπάκο εσύ δεν ήσουν που στεκόσουν δίπλα μου ως φίλος και όταν διάβασες τα "νέα" από τους υποκινητές του ψεύδους, του λίβελλου και της ανηθικότητας, φρύαξες και αντί να αντιληφθείς ότι η σκευωρία αυτή ήταν στημένη ως το μέγιστο της ψευδομαρτυρίας (Hoax) και της γελοίας αντίφασης της ψευδοεπιστήμης τους (mad scientist και λοιποί υποτιθέμενοι παντογνώστες...) αντιθέτως ... μου άσκησες κριτική, κουνώντας ανθρωπάκο το μεγαλύτερο σου δάχτυλο που ήταν το μικρότερο σου εξάνθημα στην αποσβολωμένη σου διάνοια.

Είσαι κτηνώδης κάτω από τη μάσκα της κοινωνικότητας και της οικειότητας ανθρωπάκο. Βουλιάζεις στον καναπέ σου παρακολουθώντας βόμβες να ανατινάζουν ψυχές χωρίς να καίγεται η δική σου. Δεν μοιράζεσαι την κόλαση και είναι δεδομένο ότι δεν θα μοιραστείς κανέναν παράδεισο. Μοιάζεις με εκθέματα σε σκλαβοπάζαρο που σε χουφτώνουν, σε βιάζουν, σε χτυπούν και έτσι γίνεσαι αποδεκτός. Γνωρίζω ανθρωπάκο ότι έχεις και μόρφωση μόνο που.. Ένας μορφωμένος ηλίθιος είναι πιο ηλίθιος από έναν αμόρφωτο ηλίθιο.
Δεν θέλεις να γίνεις αητός, Ανθρωπάκο. Γι' αυτό σε τρώνε τα όρνεα. Φοβάσαι τους αετούς κι έτσι ζεις κοπαδιαστά και κοπαδιαστά εξολοθρεύεσαι. Γιατί μερικά από τα κοτόπουλα σου έχουν κλωσήσει αυγά όρνεων. Και τα όρνεα σου έχουνε γίνει οι κυβερνήτες σου ενάντια στους αετούς, τους αετούς που θελήσανε να σε οδηγήσουν σε μακρινότερες, πιο υποσχετικές αποστάσεις.
Τα όρνεα σε δίδαξαν να τρως ψοφίμια και νάσαι ικανοποιημένος με ελάχιστα σπυριά σιτάρι. Σ' έμαθαν και να ωρύεσαι "Ζήτω, ζήτω, Μέγα Όρνεο!".
Τώρα λιμοκτονείς και πεθαίνεις κι ακόμη φοβάσαι τους αετούς που κλωσάνε τα κοτόπουλά σου.

Να γιατί γελάνε μαζί σου. Να γιατί όποιος θέλει να κάνει κάτι σοβαρό σε αποφεύγει. Να γιατί είσαι χωμένος στο βούρκο μέχρι το λαιμό. Όταν αποκαλείς κάποιον «βάρβαρο-μη Έλληνα», αισθάνεσαι ανώτερος.
Θα σε προκαλούσα σε πνευματική μονομαχία, αλλά βλέπω ότι είσαι άοπλος.

Ω άστατο ανθρώπινο γένος, που πολεμάς τον εαυτό σου, ως το τέλος της ζωής δε βάζεις μυαλό!

Άκου ανθρωπάκο.. γνωρίζω ότι είσαι ένας δειλός όμως, η τύχη φοβάται και τρέμει τους γενναίους, αλλά τρομοκρατεί και ποδοπατεί τους δειλούς.
Ο φόβος μη γελοιοποιηθείς δημιουργεί τη χειρότερη δειλία. Είσαι πρόθυμος να πεθάνεις, δειλέ ανθρωπάκο, αλλά όχι να ζήσεις.
Και τώρα...χτυπάς από τη μία τις καμπάνες πένθιμα και προσπαθείς να τις ακούσεις... τώρα ανθρωπάκο θρηνείς για την παράδοση του τόπου σου; Τώρα υποκρίνεσαι ότι πονάς και πάσχεις;
Αύριο θα τρέξεις για τον άρτο τον επιούσιο, για τις επιθυμίες σου τις ανεκπλήρωτες και σύντομα θα το έχεις συνηθίσει όπως έκανες και τον κάθε βιασμό πάνω σου, που τόσο σιωπηλά και ένοχα το γεύτηκες δίχως να διαμαρτυρηθείς.. Η βρώμικη συνείδηση σου σε ωθεί να φωνάξεις για το "άδικο" που βλέπεις, γιατί ξέρεις τη συνενοχή σου σε αυτό.
Τι φταίει ανθρωπάκο για τούτη τη κατάντια σου; Φταίει το ζαβό σου ριζικό; Ή μήπως φταίει.. δειλός, μοιραίος κι άβουλος αντάμα, προσμένεις ίσως κάποιο θαύμα;

Αναγνώρισε ότι κάθε λεπτομέρεια, κάθε στοιχείο αυτής της ζωής που ζείς, είναι μεταχειρισμένο, είναι δεύτερο χέρι κι έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο που πάντα θα αποτυχαίνει. Είτε είναι η οικογενειακή δομή, είτε η κοινωνική, μα κυρίως το ιδεολογικό σόου που έχει στηθεί σε βάρος σου και εσύ απλώς "διασκεδάζεις το μαύρο χάλι σου" (Τζιμάκος) αγνοώντας επιδεικτικά τα όσα συντελούνται στο παρασκήνιο.
Η κρίση, ανθρωπάκο, δεν είναι κρίση οικονομική, αυτό συμβαίνει κάθε 10 χρόνια για να σε έχει ο τσοπάνος υπό πλήρη έλεγχο. Η κρίση είναι μια βαθειά κρίση συνείδησης και ευθύνης. Ο μορφωμένος του μέλλοντος δεν είναι ο άριστα εκπαιδευμένος που δηλώνουν τα πτυχία του και οι περγαμηνές του. Είναι εκείνος που μπορεί να επανεξετάσει με Κριτική Σκέψη όσα έχει διδαχθεί, κυρίως όμως τις πεποιθήσεις, τις προκαταλήψεις και τα ίδια του τα ΠΙΣΤΕΥΩ!
Για να καταφέρεις κάτι διαφορετικό, χρειάζεται να σκεφτείς διαφορετικά, να πράξεις διαφορετικά, να μεταμορφώσεις τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι, δίχως να έχεις την ανάγκη ενός ηγέτη.
Η βαθειά κατανόηση για το που βρίσκεσαι, σε ποιο τόπο και πιο χρόνο, παίζει ουσιαστικό ρόλο για την μελλοντική πορεία σου.
Άσε στην άκρη όσα έμαθες μέχρι τώρα και μεταμορφώσου...αυτο-μορφώσου.
Είναι όλα σκηνοθετημένα, απο το πιο απλό πράγμα στην καθημερινότητά σου (τροφή, χρήμα, τρομοκρατία)
μέχρι τα όνειρά σου!
Είναι όλα ψεύτικα και λειτουργούν μόνο όταν σκέφτεσαι με τον τρόπο που σου επιβάλουν. Είναι έτσι φτιαγμένα για να σε κρατούν δούλο...σκλάβο σε κάτι που στην ουσία είναι εντελώς απάνθρωπο και ανήθικο!
Άρχισε να εξασκείς την δική σου κριτική σκέψη και μην παρασύρεσαι άλλο απο μαζικές νόρμες που σε ζομπιοποιούν και σου απομυζούν την πολύτιμη ενέργειά σου.
Σε πλάνεψαν με τον καλύτερο και πιο αισχρό τρόπο, αλλά οφείλεις να προβάλεις αντίσταση και να το δείξεις στις επόμενες γενιές.
Πάψε να κλαψουρίζεις και μιζεριάζεις.
Πάψε να είσαι αποπροσανατολισμένος και άβουλος, απαίτησε να μάθεις που βρίσκεσαι, ποια είναι αυτή η χώρα που την αποκαλούμαι ΓΗ και απαίτησε να μάθεις ποιος είναι ο πραγματικός μας σκοπός σε αυτόν τον τόπο.

Έχεις συνηθίσει να βλέπεις τον κόσμο μέσα από μια κλειδαρότρυπα, που σου δείχνουν οι "ειδικοί", προσπαθώντας όλη σου τη ζωή να τη διευρύνεις για να δεις και να γνωρίσεις περισσότερα...υποτίθεται.
Όλα όμως είναι "δεύτερο χέρι" εσύ δεν έχεις βιώσει τίποτε απο όλα όσα σου λένε!
Τώρα, που συνειδητοποιείς ότι μπορεί να διευρυνθούν με τρόπους που δεν έχεις φανταστεί....
εσύ θα απορρίψεις την πιθανότητα!?!
Τα νομίσματα έχουν πάντα δυο όψεις αλλά εσύ είσαι βέβαιος ότι το σχήμα της Γης είναι ακριβώς έτσι όπως σου το λένε; Μάθε ότι υπάρχει και το Γεωκεντρικό Σύστημα που εξηγεί τα φαινόμενα με άλλο τρόπο.

Μείνε μακριά απο ψευτοεπιστήμονες που υπηρετούν μια άλλη μορφή θρησκείας και χάραξε την πορεία σου σταθερά και ηχηρά.
Η αξία του ανθρώπου δεν έγκειται στην αλήθεια που κάποιος κατέχει ή υποτίθεται ότι κατέχει, αλλά στην ειλικρινή προσπάθεια που κάνει για να την προσεγγίσει.

"Είμαι ό,τι δεν έχω γίνει ακόμα
Μέσα μου σφυροκοπάει η σκαλωσιά του μέλλοντος"

(δανεικά λόγια απο τον Χάρη με σεβασμό και εκτίμηση,
προσαρμογή thinkOutsidetheglObe)

Στίχοι: Τίτος Πατρίκιος
Μουσική: Ωχρά Σπειροχαίτη

Εγώ δεν είμαι μόνο αυτός που βλέπεις
εγώ δεν είμαι μόνο αυτός που ξέρεις
Δεν είμαι μόνο αυτός που θα `πρεπε να μάθεις

Κάθε επιφάνεια της σάρκας μου και κάπου τη χρωστάω
Αν σ’ αγγίζω με την άκρη του δαχτύλου μου
σ’ αγγίζουν εκατομμύρια άνθρωποι

Αν σου μιλήσει μια λέξη μου
Σου μιλάνε εκατομμύρια άνθρωποι
Αν σ’ αγγίξω με την άκρη του δαχτύλου μου
σ’ αγγίζουν εκατομμύρια άνθρωποι

Θ’ αναγνωρίσεις άραγε τ’ άλλα κορμιά που πλάθουν το δικό μου;
Θα βρεις τις πατησιές μου μέσα σε μυριάδες χνάρια;

Είμαι κι ό,τι έχω υπάρξει
Ό,τι έχω υπάρξει και πια δεν είμαι
Τα πεθαμένα μου κύτταρα, οι πεθαμένες μου πράξεις,
οι πεθαμένες σκέψεις μου

Γυρνάν τα βράδια να ξεδιψάσουνε το αίμα μου
Γυρνάν τα βράδια να ξεδιψάσουνε το αίμα μου

Είμαι ό,τι δεν έχω γίνει ακόμα
Μέσα μου σφυροκοπάει η σκαλωσιά του μέλλοντος
Είμαι ότι πρέπει να γίνω
Γύρω μου οι φίλοι απαιτούν οι εχθροί απαγορεύουν

Μη με γυρέψεις αλλού μονάχα εδώ να με γυρέψεις
Μόνο σε μένα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comments system