Σάββατο, 13 Απριλίου 2019

Συνέντευξη για το σχήμα της Γης στο περιοδικό Ten

Πόσο σίγουρος είσαι ότι η Γη είναι στρογγυλή; Η συνέντευξη μου για το σχήμα της Γης κυκλοφόρησε σήμερα Σάββατο 13/4 στο περιοδικό ten, ένθετο της Live Sport.Μετά από επικοινωνία με τον εκδότη του νέου ανδρικού περιοδικού ten έδωσα συνέντευξη για το σχήμα της Γης. Το περιοδικό κυκλοφορεί με την αθλητική εφημερίδα Live Sport αρχικά και έπειτα θα συνεχίσει να κυκλοφορεί και αυτόνομα.


Τα ερωτήματα της συνέντευξης κοινά για όσους έρχονται αντιμέτωποι με κάτι τόσο παράταιρο με όσα έχουν διδαχθεί και βομβαρδίζονται μέσω επανάληψης από εικόνες, οθόνες και κινηματογράφους.

Το κυριότερο είναι ότι μέσα από τη συνέντευξη δίνεται η ευκαιρία να διαβάσουν οι αναγνώστες την δικιά μας άποψη για το τι πιστεύουμε και όχι το τι πιστεύουν οι άλλοι ότι πιστεύουμε, πράγμα που έχει ιδιαίτερη διαφορά καθώς ο καθένας από εκείνους που θέλουν να σατιρίσουν παρουσιάζουν πράγματα που ποτέ κανείς δεν είπε βγαλμένα καθαρά από την φαντασία τους.  Κλασσικό παράδειγμα το "Οι flat earthers λένε ότι δεν υπάρχει η Αυστραλία", ιδέα που ξεκίνησε από trolls και μετά αναδημοσιεύτηκε από όλα τα σοβαροφανή και φιλικά στην επιστήμη μαγκαζίνο, blogs και σελίδες στο fb.
Έτσι θα υπάρχει η ευκαιρία στους αναγνώστες να δουν τους λόγους που μας κάνουν να αμφισβητούμε το σχήμα της γης καθώς μας το παρουσιάζουν σταθερά μέσω οθόνων με CGI γραφικά και τεχνητώς καμπυλωμένο τον ορίζοντα με χρήση ευρυγώνιων στρεβλωτικών φακών.
.....


Με σεβασμό στην έκδοση του περιοδικού δεν αναδημοσιεύω τις ερωταπαντήσεις της συνέντευξης καθώς μόλις κυκλοφόρησε το περιοδικό.


Σωκράτης Καββαδίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comments system