Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης ο πρώτος Έλληνας πολιτικός Flat Earther;


Το μέλλον επιφυλάσσει εκπλήξεις κι ανατροπές.  Ο κόσμος αρχίζει και διαφοροποιεί τη γνώμη του και το word of mouth συνεχίζει το έργο του. Η Γη δεν είναι αυτό που ξέραμε, αυτό που είδαμε στα βιβλία και θαυμάσαμε στις οθόνες μας. Ο βασιλιάς είναι γυμνός κι αυτή είναι η αλήθεια όσο κι αν εμείς αυτοαναγνωριζόμαστε ως ανάξιοι και μάταια υποκρινόμαστε ότι ο Βασιλιάς φορά μια υπέροχη ενδυμασία.

 

 

 


 

Ολόκληρο το σύστημα κατεστημένο κάνει το πάν μέσω προπαγάνδας του Hollywood και παντός είδους mass media να διαιωνίσει την κουλτούρα της ασημαντότητας του ανθρώπου που ζει σε μια τυχαίως σχηματισμένη σφαίρα που σβουρίζει στο αχανές διάστημα με ιλλιγγιώδεις ταχύτητες ενώ κανείς δεν μπορεί να αισθανθεί ή να μετρήσει με κάποιο τρόπο την κίνηση της Γης.


Πλέον έχουμε και τον πρώτο Έλληνα πολιτικό που μεταξύ άλλων τοποθετείται σύντομα και λέει κάτι διαφορετικό από όσα μέχρι τώρα επικοινωνούσε για το δημόσιο χρέος και μια διαφορετική αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος που μαστίζει τη χώρα μας πάνω από μια δεκαετία τώρα.

 

Η αποφώνηση του επίμαχου σημείου :

"Στην τηλεόραση ο κόσμος δε με έχει δει να μιλάω για πράγματα που είναι περίπλοκα, δύσκολα κι αμφιλεγόμενα. Με έχει δει να μιλάω για το χρέος. λοιπόν για το χρέος δεν μπαίνει αμφισβήτηση στη συζήτηση, να το πω πολύ απλά.  Να στο πω διαφορετικά. Αν κάναμε μια συζήτηση για το αν η γη είναι επίπεδη,  ε δε θα διέκρινες στοιχεία αμφισβήτησης της άποψης μου. Βαριέμαι τη συζήτηση για το αν η γη είναι επίπεδη. Είναι επίπεδη, τελείωσε κι όποιος πιστεύει το αντίθετο δε το συζητάμε. Για όλα τα άλλα, τα σημαντικά ζητήματα όπως για το Brexit, για το που πηγαίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση είμαι γεμάτος αμφιβολίες".


Δείτε τον Γιάνη  Βαρουφάκη στο σχετικό απόσπασμα από την πρόσφατη συνέντευξη του.

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ.

Ήταν ένα φραστικό λάθος η τοποθέτηση του ενώ ήθελε να πει το ακριβώς αντίθετο;;;

Παρακαλώ σχολιάστε το βίντεο με την άποψη σας.

Να είστε καλά,

Σωκράτης


14 σχόλια:

  1. Ηθελε να πει το αντιθετο.

    Παντως αναρωτιεμαι.

    Γιατι αφου πιστευεις οτι ο θεος μας δημιουργησε εφτιαξε μονο μια επιπεδη γη?Που ειναι η παντοδυναμια του??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να φανεί μια παντοδυναμία πρέπει κάτι να έχει στρογγυλό σχήμα; Πρέπει να καταλάβουμε ότι το νερό δε μπορεί να καμπυλωθεί, βρίσκει πάντα το επίπεδό του. Από εκεί ξεκινούν όλα. Συγγενής μου πιλότος μου είπε πριν από πολλά χρόνια και ενώ πήγαινα ακόμη στο γυμνάσιο, ότι όταν πετάει σε πολλά χιλιάδες πόδια, δε βλέπει καμία καμπύλη από κάτω, ούτε ρυθμίζει το αεροσκάφος να πηγαίνει κάποιες μοίρες πτωτικά για να μη ξεφύγει από την τροχιά της γης, όταν βάζει αυτόματο πιλότο. Χρειάστηκε να γίνω 28 ετών κάποτε για να μπω πρώτη φορά σε αεροπλάνο και να δω από το παράθυρο ότι από κάτω δεν υπήρχε καμία καμπύλη. Είτε το θέλουμε είτε όχι, η γη είναι επίπεδη.

      Διαγραφή
    2. Ναι οτι πεις!

      Και το συμπαν δεν υπαρχει,υπαρχει ενας θολος απο πανω με κατι φωτακια για αστρακια.

      Βαριεμαι να ερθω σε περισσοτερη αντιπαραθεση.

      Εξαλλου ο λογος που πιστευετε στην επιπεδη γη ειναι θρησκευτικος.

      Οποτε και να μπει κανεις σε συζητηση μαζι σας δε θα καταληξει πουθενα.

      Διαγραφή
    3. Panos Makris2 Ιουνίου 2021 - 6:56 μ.μ. και να μπει κανεις σε συζητηση μαζι σας δε θα καταληξει πουθενα. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ DIM ---- Θα καταλήξει στην σπηλια του πλάτωνα...........

      Διαγραφή
    4. Μα τι λες ρε nasty που το νερό δεν μπορεί αν καμπυλωθεί. Μόνο και μόνο απο αυτό φαίνεται οτι δεν καταλαβαίνεις ούτε κάν τα βασικά. Το νερό ΚΑΜΠΥΛΩΝΕΙ! Βλέπεις τα κύματα να είναι τετράγωνα τύπου minecraft? Βλέπεις τις σταγόνες να είναι τετράγωνες και ανίκανες να σχηματίσουν σφαίρα? Το νερό καμπυλώνει. Τελεία και παύλα. Για οποιον λόγο, ένας εκ των οποίων είναι και η βαρύτητα.

      Ο συγγενής σου πιλότος... Δεν ρυθμίζει το αεροπλάνο να πηγαίνει κάποιες μοίρες "πτωτικά"??? ΤΙ??? Είτε ο συγγενής σου δεν ήταν πιλότος είτε είναι απλά αποκύημα της φαντασίας σου. Έχεις την παραμικρή ιδέα πως λειτουργεί ένα αεροσκάφος? Πως "καταλαβαίνουν" τα όργανα του σε τι υψόμετρο βρίσκεται και πως να πλοηγείτε σε περίπτωση αυτόματου πιλότου? Προφανώς και ΌΧΙ.

      Σχετικά με το αν βλέπεις καμπύλη απο το αεροπλάνο. Δεν ξέρω γιατι νομίζεις οτι θα έπρεπε να δείς κάποια καμπύλη. Το τυπικό υψόμετρο πτήσης ενός αεροσκάφους σαν της Aegean είναι κάτι πάνω απο τα 10 χιλιόμετρα. Η περίμετρος της γής είναι 40000 χιλιόμετρα. Αντιλαμβάνεσαι τα μεγέθη? Σκέψου μια μπάλα στο μέγεθος ενός γηπέδου, και σκέψου ένα μυρμήγκι πάνω της. Δεν αντιλαμβάνεται καμία καμπύλη. Θα είναι πάνω σε ένα συνεχόμενο επίπεδο πράγμα. Και όμως, εμείς απο το μέγεθος μας το βλέπουμε σαν την μπάλα που είναι.

      Όλες οι "αποδείξεις" οτι η Γή είναι επίπεδη έρχονται από πλήρη άγνοια και έλλειψη γνώσης και ανεπαρκή κριτική σκέψη.

      Όσο για το χαζό άρθρο οτι ο Βαρουφάκης είναι flattie... Ναι... Kαι εγώ είμαι ο Batman.

      Διαγραφή
    5. Ρε βλακα Ανώνυμος1 Οκτωβρίου 2021 - 11:59 μ.μ.

      ΠΡΩΤΟΝ Αν το αεροπλανο εφευγε τοσο ευκολα απο την τροχια της γης οπως λες, τοτε δε θα χρειαζοταν πυραυλος για να υπερνικηση τη βαρυτητα της γης και να παει π.χ. στη σεληνη, αλλα θα πηγαινε με ενα απλο αεροπλανο.
      Αλλα φαινεται οτι αυτοι της NASA ειναι βλακες και δεν το καταλαβαν ακομα.
      Πρεπει να τους ενημερωσεις.
      ΔΕΥΤΕΡΟΝ Αν η γη ηταν επιπεδη οπως και παλι λες, δηλαδη ενας μεγαλος κυκλικος δισκος, δηλαδη ενας κυκλος με περιφερεια, και υποθεσουμε οτι καποιος ξεκινουσε απο ενα σημειο του δισκου, και ταξιδευε προς την περιφερεια, καποια στιγμη φτανοντας στην περιφερεια, ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.
      Εχεις ακουσει ΕΣΥ να ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ κανενα αεροπλανο η καραβι η τρενο η αυτοκινητο η ποδηλατο? (Θα μου πεις το αεροπλανο πεταει μπορει και να τη γλυτωσει).
      ΣΥΝΕΛΘΕ
      Υ.Γ. Βαλε εσυ τους τονους γιατι τους ξεχασα,

      Διαγραφή
    6. Ζητω συγνωμη απο τον Ανώνυμος1 Οκτωβρίου 2021 - 11:59 μ.μ.
      Το παραπανω σχολιο απευθυνεται στον nasty96 2 Ιουνίου 2021 - 3:26 μ.μ.

      Διαγραφή
  2. Επισης οσον αφορα τον θειο σου τον πιλοτο επισης μια Δανη πιλοτος στο εξωτερικο ειχε πει οτι η γη ειναι επιπεδη και η εταιρεια την εστειλε σπιτι της αφοτου περασε απο ψυχιατρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρρωστακι και εδώ μπήκες να σχολιάσεις; Είναι που δεν σε νοιάζει χαχαχαχχ είναι που δεν έχει βάση και δεν σε νοιάζει... που να σε ένοιαζε....
      Με αγάπη Winjer

      Διαγραφή
    2. Με νοιαζει βρε!!Να κοιροιδευω εσενα και κανα 2 αλλους¨)) ειμαι εξαιρετικα αργοσχολος!!

      Φιλακια.

      Το χαρακτηρισμο αρρωστακι στο πατερα σου.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  3. Επισης το επιχειρημα σου ειναι ψυχολογικη παγιδα.Δεν πιανουν σε μενα αυτα.

    Απευθυνεστε σε αδαεις λυπαμαι εγω δεν ειμαι.

    Αλλα συνεχισε τα βιντεακια σου¨)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΑΧΑΧΑΑΑ 🤣🤪
    ΌΣΟ ΕΣΕΊΣ ΨΙΛΟΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ
    ΕΝΑ ΣΑΣ ΛΈΩ
    ΝΑ ! ΚΙΑΝ... ΕΊΝΑΙ
    ΝΑ ! ΚΙΑΝ... ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ
    ΘΑ ΓΥΡΊΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΌΛΟ !?
    ΜΕ ΠΟΛΛΆ ΦΡΆΓΚΑ ΑΣΦΑΛΕΣ
    ΚΑΙ ΧΛΙΔΑΤΑ ΚΙΟΠΟΥ ΕΣΕΊΣ...
    ΧΑΡΆΞΕΤΕ ΠΟΡΕΊΑ...!?
    ΧΑΧΑΧΑΑΑ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΊΕΣ ΣΑΣ ΠΆΝΕ
    ΌΠΟΥ ΓΟΥΣΤΆΡΟΥΝ...!
    Η ΥΠΌΛΟΙΠΗ ΓΗ !?
    ΣΙΓΆ ΜΗΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΔΕΊΞΟΥΝ !

    ΧΑΧΑΧΑΑΑ ΧΑ! ΚΑΛΟΟΟ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
    ΠΟΥ ΚΟΛΛΆΕΙ !?
    Ε, ΕΊΠΕ ΑΥΤΌ ΚΑΙ ?
    ΤΟ ΤΙ ΈΚΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΛΑΌ
    ΈΧΕΙ ΣΗΜΑΣΊΑ !!!
    ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΎΝ
    ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΌΛΟΙ ΤΟΥΣ.

    ΕΣΕΊΣ !?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Comments system