Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

Ο Νορβηγός Reidar Finsrud μιλά για την απάτη της προσελήνωσης στην κρατική τηλεόραση
Ο πολυμήχανος (καλλιτέχνης/μαθηματικός) Νορβηγός Reidar Finsrud μιλά στη κρατική τηλεόραση της Νορβηγίας για τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι η προσελήνωση ήταν σκηνοθετημένη και αποδεικνύει με απλά υλικά σιλικόνη στο σπίτι του το πως οι σκιές στο φεγγάρι δείχνουν ότι υπάρχει μια τοπική πηγή φωτός.
Οι βασικοί λόγοι που επικαλείται (και παρουσιάζει ο ρεπόρτερ) είναι οι παρακάτω :1. Οι σκιές σε πολλές φωτογραφίες από τις αποστολές είναι λάθος.
2. Ή άρνηση του Neil να ορκιστεί στη Βίβλο ότι πήγε πράγματι στη Σελήνη.


3. Επανάληψη σκηνικών τοπίων στις φωτογραφικές αποδείξεις

4. Απαίσιο κλίμα στην συνέντευξη τύπου του Apollo 11 μετά την επιστροφή των αστροναυτών .

 Περισσότερο έμοιαζε με κάποιου είδους δημόσια κλήτευση σε απολογία δίκης παρά σε μια ανασκόπηση ενός ΤΟΣΟ μεγάλου επιτεύγματος για την ανθρωπότητα.  Περισσότερα για τη συνέντευξη τύπου ΕΔΩ
5. Δεν μπόρεσαν να δουν/φωτογραφήσουν τα αστέρια. Παρ'όλη την έλλειψη της ατμόσφαιρας αυτό δε κατέστη δυνατό. 


Ποιος είναι όμως ο Reidar Finsrud?


Ο Reidar Finsrud (γεννημένος στις 5 Μαρτίου 1946, στο Drøbak) είναι Νορβηγός καλλιτέχνης. Εκπαιδεύτηκε στη Νορβηγική Εθνική Ακαδημία Βιοτεχνίας και Τέχνης με ειδίκευση σε γραφικές τέχνες. Το τεύχος 1970 το έργο του "Venezia" έλαβε την τιμή "επαινεμένος στον βασιλιά" (laudabilis cum litteris commendatitiis), αυτή ήταν μόνο η τρίτη φορά στην ιστορία του σχολείου ένας φοιτητής έλαβε αυτή την υψηλότερη τιμή. Το 1975 άνοιξε την "Gallery Finsrud", τη μεγαλύτερη ιδιωτική γκαλερί τέχνης στην Ανατολική Νορβηγία. Την ίδια χρονιά άνοιξε επίσης τη σχολή ζωγραφικής και ζωγραφικής του Finsrud.


Αυτό που έκανε εντύπωση όμως είναι η εφεύρεση του "Perpetuum mobile" η οποία έλαβε μεγάλη προσοχή από τα ΜΜΕ το 1996.
Περισσότερα για τον Reidar Finsrud 
Η ιστοσελίδα με όλο το έργο του και περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comments system