Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Λογοκρισία? Περιορισμός ελεύθερης έκφρασης? Καιρός να πάμε στο Odysee




Πόσος κόσμος έχει χάσει κανάλια, θεατές, σχόλια και στην τελική το χρόνο που επένδυσε να φτιάξει ένα κανάλι απλά και μόνο επειδή επικοινώνησε τη σκέψη του η οποία είναι αντίθετη στο κυβερνητικό αφήγημα ή για κάποιους τείνει να γίνει και επικίνδυνη;

Και φυσικά από ότι φαίνεται ακόμη και όταν το κυβερνητικό αφήγημα έχει καταρρεύσει και τα υποτιθέμενα "fake news" είναι τα Real news και όχι το ανάποδο, τα κανάλια δεν επανέρχονται σε λειτουργία, οι λογαριασμοί παραμένουν κλειδωμένοι εξαιτίας της "παραβίασης των κανόνων λειτουργίας, τα γνωστά Community guidelines. Απλά ΜΠΟΥΡΔΕΣ. 


Όπως έγινε γνωστό το Συσ-Σωλείν (You-τούμπ) έτσι μπορούν να αναδυθούν καλύτερες πλατφόρμες χωρίς λογοκρισία και έλεγχο και να θριαμβεύσουν στο ελεύθερο διαδίκτυο. Μια από αυτές είναι το Odysee.


Τι είναι το Odysee.

Το Odysee, είναι μια από τις πλατφόρμες φιλοξενίας περιεχομένου που έχει χτιστεί πάνω στο δίκτυο LBRY. Ξεκίνησε στα τέλη του 2020 και κατασκευάστηκε από την ομάδα που είχε αρχικά φτιάξει το LBRY.

(Το LBRY είναι ένα νέο πρωτόκολλο που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δημιουργεί εφαρμογές που αλληλεπιδρούν με ψηφιακό περιεχόμενο στο δίκτυο LBRY. Οι εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο επιτρέπουν στους δημιουργούς να ανεβάζουν τη δουλειά τους στο δίκτυο κεντρικών υπολογιστών LBRY (όπως το BitTorrent), να ορίζουν μια τιμή ανά ροή ή λήψη (όπως το iTunes) ή να τη δίνουν δωρεάν (όπως το YouTube χωρίς διαφημίσεις). Το έργο που δημοσιεύετε μπορεί να είναι βίντεο, αρχεία ήχου, έγγραφα ή οποιοσδήποτε άλλος τύπος αρχείου.)

Μετά την παρένθεση, πίσω στο Odysse.  Το περιβάλλον χρήσης του Odysee είναι παρόμοιο με το Youtube οπότε θα είναι μια απλή μετάβαση σε όποιον ξεκινήσει να το χρησιμοποιεί. Κάθε χρήστης μπορεί να ανεβάζει βίντεο στο κανάλι του, οι θεατές μπορούν να κάνουν Like να αφήσουν σχόλια, να εγγραφούν και να αφήσουν κάποιο TIP αν το επιθυμούν ως επιβράβευση για το δημιουργό του βίντεο.

Παρά τις ομοιότητες με το Youtube στην εμφάνιση, το Odyssee δεν χρησιμοποιεί μια κεντρική υποδομή για αποθήκευση των αρχείων αλλά το υλικό μεταφορτώνεται σε ένα κατανεμημένο δίκτυο υπολογιστών peer-to-peer που αποθηκεύουν το κάθε βίντεο.


Θέαση αγαπημένων καναλιών και ανταμοιβές σε LBC.

Σε αντίθεση με το Youtube για το οποίο η ανταμοιβή του θεατή είναι ...συχνές διακοπές για διαφημίσεις, το Odysee παρέχει ανταμοιβές στους χρήστες είτε είναι δημιουργοί είτε απλοί θεατές. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιείται ως εσωτερική νομισματική μονάδα το κρυπτονόμισμα  του LBRY. Έτσι με αυτό ανταμοίβονται οι δημιουργοί βίντεο αλλά και οι θεατές. Με το ίδιο νόμισμα μπορεί κάποιος να πληρώσει τις διαφημίσεις που εμφανίζονται σε όλη τη σελίδα. (ευτυχώς είναι λίγες και όχι μέσα στη δειάρκεια των βίντεο). 

Ο λογαριασμός που θα φτιάξει ο χρήστης είναι ταυτόχρονα και crypto wallet που μπορεί να κρατάει LBC καθώς έχει μοναδική διεύθυνση στο LBRY blockchain και όταν μαζέψει κάποια νομίσμα τα μπορεί να τα στείλει σε γνωστά ανταλλακτήρια όπως το MEXC ή το CoinEx  και να τα μετατρέψει σε άλλα κρυπτονομίσματα.


Τελικές σκέψεις

Το Odysee τρέχει σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα που καθοδηγείται από εθελοντές προγραμματιστές και δεν το διαχειρίζονται εταιρικοί τεχνολογικοί γίγαντες. Τα ίδια τα δεδομένα παραμένουν ασφαλή μέσω ενός τεράστιου κατανεμημένου δικτύου και δεν υπόκεινται σε ρύθμιση από κάποια κρατική αρχή. 

Απόλυτα καλό καθώς τα νύχια του συστήματος παρατηρούμε ότι εισχωρούν όπου βρίσκουν μαλακή σάρκα. Με πολύ πολύ λίγα λόγια αποτελεί ένα εργαλείο ελεύθερης έκφρασης το οποίο μαζί με άλλα μπορούν να αφήσουν ανοιχτά κανάλια για την μετάδοση και όλων των καταπιεσμένων φωνών του κόσμου.


Εγγραφή στο Odysee

Αν θες να γραφτείς στο Odysee και να το εξερευνήσεις μπορείς να το κάνεις μέσω του συνδέσμου ΕΔΩ (ΕΓΓΡΑΦΗ με Invitation) 

Η εγγραφή είναι εντελώς απλή και απλά χρειάζεται ένα λειτουργικό email, ένα ψευδώνυμο χωρίς να ζητά άλλες  προσωπικές ευαίσθητες πληροφορίες.   


Στα προτεινόμενα κανάλια του Odysee είναι φυσικά το κανάλι Think Outside the Globe καθώς εκεί πλέον ανεβάζει όλα τα νέα του βίντεο.





Επιπρόσθετα ακολουθήστε το κανάλι Vibes of Cosmos με μοναδικό περιεχόμενο για το οποίο θα κάνω ειδικό αφιέρωμα το επόμενο διάστημα.





Εγγραφή στο Odysee μέσω του συνδέσμου ΕΔΩ.





8 σχόλια:

  1. Πολύ απλά για αρχή, μόνο 2 απορίες για να με κατευθύνετε και να ακούσω τις απόψεις σας, γιατί είμαι τελείως άπειρος στο συγκεκριμένα θέμα, όπως και σε πολλά άλλα...

    Η Γη λέει.....κινείται με 1600 χιλιόμετρα την ώρα, οk δεκτό, γιατί αυτό μάθαμε <> αρχικά από μικρή ηλικία.

    Από την άλλη, ο αέρας δεν έχει βαρύτητα...

    Άρα πως γίνεται να γυρνάμε τόσο γρήγορα, αλλά συγχρόνως η ΄'αβαρη(ας μου επιτραπεί η λέξη ) ατμόσφαιρα-αέρας, να διακρίνεται από στιγμές πλήρης άπνοιας??

    Υποθετικά και λίγο βαρύτητα να είχε ο ''άβαρος" αέρας δε θα ήταν δυνατόν, ποτέ των ποτών, να υπάρχει πλήρης άπνοια, κι όμως υπάρχει....

    Και δεύτερον, η τόσο μικρή βαρύτητα σε συνάρτηση, με την τόσο (υποτιθέμενη)υψηλή περιστροφή ταχύτητας της Γης 1600χιλιομέτρων ανά ώρα, δε θα έπρεπε να μας εξεσφενδονήσει στον αέρα εδώ και χρόνια τώρα;;;

    Άρα με τόσο υψηλή ταχύτητα περιστροφης , θεμιτό δεν ήταν να υπάρχει τεράστια βαρύτητα για να μας κρατάει στην επιφάνεια της, αλλά και ταυτοχρόνως τόσο ισχυρή που δε θα μας επέτρεπε, ούτε καν να περιπατήσουμε;;;

    Αρα η Γη δεν κινείται...

    Κι άν όντως κινείται, που υπάρχει το λάθος στα παραπάνω;

    Ευχαριστώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι παρατηρήσεις σου είναι πολύ σωστές.
    Η θεωρία της βαρύτητας, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα τ'εχνασμα, μια "συμφωνία κυρίων" για να ενισχύσουν την ανυπόστατη θεωρία της Υδρογείου ώς Σφαίρας!
    Στην πραγματικότητα, βάφτισαν το βάρος που έχει μια μάζα, ως βαρύτητα και με ένα υποτιθέμενο πείραμα που έκανε ο λόρδος Κάβεντις και βρήκε ότι μολυβένιες σφαίρες διαφορετικού μεγέθους έλκονται, αλυσόδεσαν έναν συγχρονο πολιτισμό και τον μετετρεψαν σε αβουλους δούλους.
    Τύλιξαν έναν χάρτη σε μια σφαίρα, και μας είπαν ότι όλα έχουν ανακαλυφθεί, συνεπώς κανείς δεν ασχολείται με το θεμελιώδες ερώτημα του που πραγματικά βρισκόμαστε και τι είναι αυτό το μέρος στο οποίο γεννηθήκαμε.
    Σαν πρόβατα, γεννηθήκαμε σε αιχμαλωσία και αγνοούμε το τι βρίσκεται πέρα από τον φράχτη.
    Όχι, αν είσουν ελεύθερος να εξερευνήσεις, δεν θα ταξίδευες μακριά και δεν θα βρισκόσουν ξανά εκεί που ξεκίνησες.
    Όλες οι απάτες παγκοσμίως εξηγούνται με το ότι μας κρύβουν περισσότερη γη!
    Δεν είναι ποτέ δυνατόν οι χώρες (χώροι στρατοπέδευσης μαζών) που πολεμούν μεταξύ τους, σκοτώνουν, εκμεταλεύονται και αφανίζουν πληθυσμούς, να συμφωνούν οτι την Ανταρκτική (Συνθήκη της Ανταρκτικής) δεν θα την διεκδικήσουν, διότι είναι το τελευταίο διατηρητέο μνημίο της φύσης και πρέπει να το προστατεύσουν πάση θυσία, ενώ ταυτόχρονα τον Αμαζώνιο, τον αποψηλώνουν με απίστευτο ρυθμό.
    Μάντεψε πια περιοχή έχει 2-3 είδη πανήδας και ποιά έχει αναρύθμητα και χλωρίδας και πανήδας.
    Για να μην πιάσουμε και τον βορρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΈΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ, ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ "Nikos Pappas" ΣΤΟ FB, ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΡΩΤΑΩ ΚΑΤΙ ΑΝ ΘΕΛΩ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΡΕΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΈΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ, ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΤΛ, ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΠΕΝΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ, ΈΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ/ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Ή ΌΧΙ;... ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΛΑ;... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπενίσης...είναι μεσίτης...χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΈΧΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ;... ΌΛΟΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ-ΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΙΤΗΣ;... Ή ΜΗΠΩΣ ΌΛΟΙ ΟΙ FLAT-EARTHERS ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ;(ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ!)... ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ Ό,ΤΙ ΡΩΤΑΩ, ΑΝ ΈΧΕΙ ΙΔΕΑ!... ΈΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ "FLAT EARTH-EUROPE" Ή ΌΧΙ(ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ);...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΈΡΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SITE;... ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΝΙΣΗ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΈΧΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΛΑ; ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΉΤΑΝ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΜΠΑΝΤΙΔΗ ΠΧ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑ ! ΚΙΑΝ ΕΊΝΑΙ
    ΝΑ ! ΚΙΑΝ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ...
    ΜΉΠΩΣ ΘΑ ΠΆΤΕ ΠΑΝΤΟΎ !?
    ΤΑΞΙΔΑΡΕΣ ΜΕ ΦΡΆΓΚΑ ΠΟΛΛΆ !?
    ΚΑΙ ΧΛΙΔΑ...!?

    ΧΑΧΑΧΑΑΑ ΚΑΛΌ Ε ?








    ΑπάντησηΔιαγραφή

Comments system