Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017

Πτήση με ένα Mig-29 Fulcrum στη στρατόσφαιρα σε αναζήτηση της καμπυλότητας της Γης

Είναι συναρπαστικό όταν όσοι υπερασπίζονται την ιδέα της Σφαιρικής Γης σου δίνουν τις καλύτερες πηγές που σημαίνουν και αυτόματη κατάρριψη των ισχυρισμών τους. Έτσι σε μια πολύ εποικοδομητική συνομιλία, κάποιος παράθεσε την ιδέα των πτήσεων στη Στρατόσφαιρα. 

"Πλήρωσε 5 χιλιάρικα" να πετάξεις ως τη στρατόσφαιρα, να δεις τη καμπυλότητα της Γης και να ηρεμήσεις", είπε.

Από περιέργεια μπήκα κι εγώ στο site όλος περιέργεια για να δω ότι πράγματι μπορείς να αγοράσεις την εμπειρία μιας πτήσης 30 έως 60 λεπτών.


Στην σχετικά ιστοσελίδα Migflug.com  για τις πτήσεις με Mig-29 που αξίζει να ρίξει κάποιος μια ματιά αναγράφεται :

Probably the mightiest experience in the world: The Edge of Space flight in the MiG-29 Fulcrum. Depending on weather and temperature conditions, you can reach up to 20-22km altitude, though at least 17km is guaranteed. Only astronauts and cosmonauts aboard the ISS will fly higher at this point.

You can clearly see the curvature of the earth. The atmosphere looks like a blue fog, covering the earth far below. Above you the sky turns very dark, sprinkled with innumerous stars. An incredible view which only few people were able to enjoy so far!


Μετάφραση:
Πιθανώς η πιο δυνατή εμπειρία στον κόσμο: Πτήση στην άκρη του διαστήματος με ένα MiG-29 Fulcrum. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες θερμοκρασίας, μπορείτε να φτάσετε σε υψόμετρο 20-22 χιλιομέτρων, αν και είναι εγγυημένα 17 χιλιόμετρα. Μόνο οι αστροναύτες και οι κοσμοναύτες στο ISS πετούν ψηλότερα.

Μπορείτε να δείτε καθαρά την καμπυλότητα της γης. Η ατμόσφαιρα μοιάζει με μπλε ομίχλη, καλύπτωντας τη Γη. Πάνω σας θα δείτε τον σκοτεινό ουρανό, πασπαλισμένο με αμέτρητα αστέρια. Μια απίστευτη θέα την οποία μόνο λίγοι άνθρωποι κατάφεραν να απολαύσουν μέχρι στιγμής!
Πάμε να πετάξουμε λίγο με το Mig-29 Fulcrum από την ασφάλεια του σαλονιού μας λίγα λεπτά;

(το κλιπ είναι από το κανάλι Migflug στο Youtube και πραγματικά κόβει την ανάσα)

Χμμμμμ....

Οκ οκ...

Βρίσκεστε όμως σε ένα Blog για την Επίπεδη Γη και αποκλείεται να μέναμε στο φαντασμαγορικό θέαμα χωρις να αναζητήσουμε  την ....

ΚΑΜΠΥΛΟΤΗΤΑ της ΓΗΣ που προσφέρει το βίντεο αλλά και οι εικόνες που ακολουθούν!!!


Δε θα πούμε ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ότι αυτές οι λήψεις είναι από ευρυγώνιους φακούς αλλά θα μπούμε να ρίξουμε μια ματιά στις επόμενες φωτογραφίες που είναι από την ιστοσελίδα.

Παντού μια ωραιότατη... καμπύλη.  Και επίσης μια .. GoPRO με ένα βελάκι.Από την παραμόρφωση έχει παραμορφωθεί και το πλαίσιο της κάμερας...
Να μια ακόμη καμερούλα
Για να καταλήξουμε και να απαντήσουμε σε όσους μας προτείνουν μια πτήση με Mig-29 για να απολαύσουμε την καμπύλη της Γης.


Δεν είναι κακό να μη ξέρεις. Κανείς δεν ήξερε πριν μπει στη διαδικασία της καταναγκαστικής (μη επιθυμητής που προσπαθούν να στα βάλουν με το ζόρι στο κεφάλι σε μια τάξη ενώ θες να βγεις να παίξεις μπάλα) ή της αυτανάφλεκτης ανάγκης για μάθηση στα πλαίσια μιας έρευνας.

Η πιο χρήσιμη γνώση είναι η γνώση ότι δεν ξέρεις κάτι αλλά πάσχεις από την ανάγκη να ερευνήσεις και να αποκτήσεις τη γνώση εξερευνώντας την αλήθεια και το μύθο.

Και οι προσωπικές μαρτυρίες των ΠΙΛΟΤΩΝ που είδαν τη καμπυλότητα;;;


Φυσικά θα πουν πολλοί ότι μέσα από τα μάτια τους οι πιλότοι βλέπουν τη Γη με καμπύλη όταν πετούν πολύ ψηλά. Δε θα διαψεύσω κανενός τη προσωπική μαρτυρία (που δεν αποτυπώνεται σε φωτογραφίες) απλά θα παραθέσω λίγο ένα ακόμη στοιχείο για προβληματισμό.
Το ότι οι καλύπτρες των μαχητικών αεροσκαφών πιθανό σε ένα βαθμό να παραμορφώνουν κάποιες μοίρες τον ορίζοντα κι αυτό για χάρη της βέλτιστης αεροδυναμικής. Είναι ένας σχεδιαστικός συμβιβασμός προκειμένου το αεροσκάφος να είναι πιο αεροδυναμικό.Το παρακάτω είναι ένα στρατιωτικό μη διαβαθμισμένο έγγραφο, έρευνα του Walter F. Grether, δημοσιευμένο τον Ιούλιο του 1973 σχετικά  με τους οπτικούς παράγοντες των καλύπτρων των αεροσκαφών και το πόσο επηρεάζουν την οπτική τους ικανότητα.Για να κατεβάσετε τη σχετική μελέτη για τους παράγοντες παραμόρφωσης του οπτικού πεδίου σε σχέση με την αεροδυναμική της καλύπτρας, έτσι ώστε να συνεχίσετε τη δικιά σας έρευνα  πατήστε ΕΔΩ (σύνδεσμος σε στρατιωτική βιβλιοθήκη με μη-διαβαθμισμένα έγγραφα)


Ξαναδίνω το αρχικό σύνδεσμο για (windshield canopy).

Ένα απόσπασμα μόνο θα βάλω εδώ και μερικά screenshots :

"Abstract : The slope and curvature of aircraft windshields that are optimum for high speed flight cause optical degradation of pilot vision in the forward direction. The report presents a survey of the literature bearing on the conflict between aerodynamic and visual requirements. The optical effects of windshield slope (or angle of incidence) and curvature are reviewed, in terms of displacement, deviation, distortion, binocular deviation, reflections, multiple images, haze, transmission loss, and reduced resolution. "Επειδή όμως μου έλειψε η καμπύλη ας τη ξαναβάλω μπας και είναι -τυχόν- εκεί έξω!!!

Από την παραμόρφωση έχει παραμορφωθεί και το πλαίσιο της κάμερας...


UPDATE 
21-12-2017

Βρήκα ΟΛΟΚΛΗΡΟ βίντεο που παρουσιάζει όλη τη πτήση!!!!

Υπέροχο θέαμα. Αλλά και μια απόδειξη ακόμη ότι κάποια πράγματα δεν είναι όπως τα ισχυρίζονταιUpdate 19/02/2019

Το άρθρο ενημερώνεται με ένα ακόμη βίντεο από τη στρατόσφαιρα, αυτή τη φορά με Έλληνα επιβάτη. Παρατηρήστε στο βίντεο το ότι είναι παντού κάμερες GoPro στερεωμένες...

4 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιατί δεν σε παρακολουθεί κανείς πάρα μόνο εγώ; Χαρά στο κουράγιο σου. Νιώθω τόσο μόνος στο ταξίδι της αναζήτησης της αλήθειας. :( Loukas Manol

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γεια σου και καλησπέρα Λουκά. Να ξέρεις ότι πολλοί παρακολουθούν. Το Blog έχει μόλις 2 μήνες ζωής με 17000 θεάσεις αναρτήσεων. Πολλοί παρακολουθούν αλλά δεν σχολιάζουν, είτε γιατί δε θέλουν να σχολιάσουν επώνυμα είτε δεν έχουν χρόνο για το οτιδήποτε σχόλιο. Αυτοί που πάντα όμως έχουν χρόνο είναι όσοι αφιερώνουν χρόνο και ενέργεια για κάτι που τους φαίνεται εντελώς τρελλό αλλά άρκετά άξιο ενασχόλησης για να γεμίσουν την άδεια ζωή τους κοροϊδεύοντας ότι έχουν προγραμματιστεί να μη μπορούν να κατανοήσουν μένοντας σε μια επιφανειακή αντίληψη :-)

   Διαγραφή
 3. UPDATE
  21-12-2017

  Βρήκα ΟΛΟΚΛΗΡΟ βίντεο που παρουσιάζει όλη τη πτήση με τους ευρυγώνιους φακούς!!!!

  Υπέροχο θέαμα. Αλλά και μια απόδειξη ακόμη ότι κάποια πράγματα δεν είναι όπως τα ισχυρίζονται
  https://www.youtube.com/watch?v=KDPFHthMlyY

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Comments system