Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Βάζουμε τον Starman της Spacex να οδηγά όπου θέλουμε εμείς. Μάθημα Green Screen

Για να ανταποδώσουμε το ευχαριστώ όσων φίλων και εχθρών του Γεωκεντρικού συστήματος που μας παρακολουθούν και στέλνουν μηνύματα αγάπης αλλά και μίσους (χωρίς εχθρούς θα είμασταν ασήμαντοι έλεγε ο Σωκράτης) ετοιμάσαμε ένα μικρό DIY μάθημα Green Screen Forgery με το οποίο θα σας δείξουμε πως να φτιάξετε τον δικό σας Starman να οδηγά ΟΠΟΥ εσείς θέλετε.

Σε αυτό το ...σατανιασμένο CGI Clip βάζουμε τον Space-X Starman να ...επιστρέφει και να οδηγεί πίσω στη Γη για χάρη μιας "αγάπης".

Έπειτα ακολουθεί ένα μικρό DIY tutorial στο Apple iMovie για το πως μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς το δικό σας βίντεο με τον δικό σας starman να οδηγεί όπου θέλετε εσείς. Στο δρόμο, στο πεζοδρόμιο, στο διάστημα, σε μια λαϊκή, γιατί όχι και.. υποβρυχίως;

Προαπαιτούμενα :
  • Imovie σε ένα οποιοδήποτε Mac (ενσωματωμένο πρόγραμμα)
  • Μια αρχική σταθερή εικόνα του Starman
  • Ένα ή περισσότερα τμήματα βίντεο με κίνηση αναλόγως πεδίου που θέλουμε να οδηγήσει ο Starman
  • Ένα τραγούδι καθώς το βίντεο μπορεί να μην έχει επιθυμητό ήχο



Το κλιπ φτιάχτηκε σε 18μιση λεπτά σε ένα παλιοMac με το iMovie και τη λειτουργία Green Screen. Ότι πιο απλό για να φτιάξει κανείς ένα τέτοιο απλό βίντεο, να πειραματιστεί λίγο με τις δυνατότητες "Green Screen" και σε δεύτερο χρόνο να ..αρχίσει να αναλογίζεται το ότι εφόσον ο ίδιος μπορεί να φτιάξει κάτι τέτοιο σε ελάχιστο χρόνο, τότε τι μπορούν οι επαγγελματίες γραφίστες της Nasa που φτιάχνουν αληθοφανή γραφικά επιπέδου Hollywood ?



ΥΓ : Το κλιπ ήταν μια έμπνευση από τον Elon Musk από το περίφημο πια "You can tell its real, because it looks so Fake, Elon Musk"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comments system