Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Συνέντευξη τύπου αστροναυτών μετά την αποστολή Apollo 11 στο φεγγάρι



Μετά την επιτυχή εξομοίωση ..προσελήνωσης(?) της αποστολής Apollo 11 σε κάποιο μυστικό στούντιο η διάσημη Συνέντευξη των Αστροναυτών στην οποία φαίνονται ότι περνούν κάποια μεγάλη νοητική διαδικασία/εξετάσεις/δίκη/ανάκριση στην οποία δε πρέπει να κάνουν ..κανένα λάθος!




Στο βίντεο βλέπουμε το πλήρωμα του Απόλλωνα 11 νευρικά κι απρόθυμα με εμφανή το αίσθημα της ενοχής δίνει την πρώτη συνέντευξη τύπου... με τη βοήθεια των συμβούλων διακριτικά παρακείμενων εκτός πλάνου, προκειμένου να τους βοηθούν να θυμούνται την ιδιαίτερη εμπειρία που ζήσαν. Σαν να μην έφτανε η δικιά τους πρωτογενή εμπειρία...


Παρατηρήστε στο σημείο 1:04:53 όταν ο Neil Armstrong ρωτάει αν μπορεί να θυμηθεί ότι είδε κάποια αστέρια στον σεληνιακό ουρανό, ένα θέμα το οποίο το πλήρωμα φαινόταν να θέλει να αποφύγει. Και είναι λογικό καθώς οι σωστές αστρολογικές θέσεις των αστερισμών ήταν πολύ δύσκολο να προσομοιωθούν στο ψεύτικο σεληνιακό υπόβαθρο. Ο Armstrong απαντά αρνητικά πως "δεν θυμάται", και ο Aldrin δείχνει μια δυσφορία για το σφάλμα του (σαν να ξέχασε μια τόσο σημαντική λεπτομέρεια που είδαν από πρώτο χέρι την υποτιθέμενη παγκοσμίως μοναδική εμπειρία τους).

Για να βοηθήσει τον Armstrong να να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη ερώτηση, ο Michael Collins προσφέρει βοήθεια υποστηρίζοντας τη μαρτυρία του ισχυριζόμενος "Δεν θυμάμαι να βλέπω κανένα".

Το πρόβλημα είναι φυσικά, ότι ξέχασε ότι δεν ήταν καν εκεί στο έδαφος της Σελήνης αλλά ήταν σε μια ..τροχιά(?) γύρω της .Ήταν ο Buzz Aldrin ο οποίος υποτίθεται ότι περπάτησε στο φεγγάρι με τον Armstrong, όχι ο Collins!

Προφανώς περιφέρθηκαν πάνω από τη Γη σε μια κάψουλα μικρού χώρου (χωρίς να φύγουν προς το φεγγάρι),. Στη συνέντευξη η εμπειρία του Michael Collins στην αποστολή (αν και φέρεται να έχει παραμείνει σε τροχιά γύρω από το Φεγγάρι από την τροχιά ενώ ο Armstrong και ο Aldrin περπατούσαν στην επιφάνεια) ήταν ακριβώς ίδιο με αυτό των συμπατριωτών του.



Όλο αυτό έχει γυριστεί σε ταινία. Μια ταινία για την συνομωσία της εξερεύνησης του διαστήματος :


Capricorn One




Capricorn One 




Μια ταινία του 1978 για τη συνομωσία της εξερεύνησης του διαστήματος.

Το δύσκολο δεν είναι να προσποιηθείς μια αποστολή στο διάστημα αλλά το να το κρατήσεις ...μυστικό!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comments system