Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Πως εξηγείται η ανάποδη όψη του Φεγγαριού στο Νότιο και Βόρειο ημισφαίριο στην Επίπεδη Γη;

Πως εξηγείται η ανάποδη όψη του φεγγαριού στο Νότιο και Βόρειο ημισφαίριο;



Moon faces on  Flat Earth




Κατά το Ηλιοκεντρικό μοντέλο στο ο οποίο η Γη είναι μια σφαίρα ένας άνθρωπος που στέκεται στο Βόρειο ημισφαίριο βλέπει το φεγγάρι ανάποδα από ότι ένας άνθρωπος που στέκεται στο Νότιο Ημισφαίριο.











Το ίδιο θα εξηγήσουμε για το πως συμβαίνει φυσικά και στην Επίπεδη Γη.

Βρήκαμε μια συγκεκριμένη μέρα, την 22 Μαΐου του 2016 κατά την οποία το φεγγάρι βρισκόταν σε πλήρη πανσέληνο στον ουρανό της Φλόριντα αλλά και στη στη Νέα Ζηλανδία.













Έπειτα αλιεύσαμε τη θέση της σελήνης από το https://www.timeanddate.com/moon  για δυο πόλεις στο Μαϊάμι της Φλόριντα και στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.











Υπάρχει και διαφορά ώρας φυσικά, βρίσκονται σε άλλο timezone σωστά?
Σχετικό άρθρο για τον χάρτη Gleason' s  και τον υπολογισμό των ζωνών ώρας στην Επίπεδη Γη μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.
Επαληθεύσαμε και τη διαφορά ώρας με το time Zone converter για να δούμε ότι ήταν την ίδια ώρα θεατή η σελήνη και στις δυο πόλεις :








Είναι θέμα οπτικού προσανατολισμού η θέαση της όψης του φεγγαριού. Ακριβώς όπως και στη σφαιρική γη η θέση του θεατή ορίζει το ποια πλευρά θα είναι πάνω η κάτω, το ίδιο ακριβώς και στην Επίπεδη Γη. Για παράδειγμα κάποιος που βρίσκεται στον Βόρειο Πόλο και κάποιος άλλος που βρίσκεται στην Αυστραλία μπορούν να αντικρίσουν το φεγγάρι αλλά με διαφορετικό προσανατολισμό κατά 180 μοίρες ο καθένας τους.

Σε μικρότερη κλίμακα DIY, home science experiment : Αν αλλάξεις πλευρά στο δωμάτιο που βρίσκεσαι και παρατηρήσεις το πολύφωτο κι από τις δυο πλευρές, θα το δεις ανάποδα στη μια σε σχέση με την απέναντι θέση του δωματίου.


Όψεις φεγγαριού στην Επίπεδη Γη


Δείτε το πολύ πολύ αναλυτικό βίντεο σχετικά με το θέμα :




Σου άρεσε το σημερινό θέμα? Γράψου στο Newsletter μας πατώντας ΕΔΩ  για να λαμβάνεις το εβδομαδιαίο Newsletter με όλα τα νέα άρθρα σε ένα email!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comments system