Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Sight beyond sight ! Σαμοθράκη - Καβάλα - μηδέν καμπυλότητα

Σπαθί των Οιωνών, Nikon P900, δώσε μου Όραση, πέρα από την όραση!
Δείξε μου την Σαμοθράκη από το λιμάνι της Καβάλας! HoooooOOOO!!!











Το να βλέπεις νέες πληροφορίες στο ίντερνετ και δίχως ενδελεχή εξέταση να τις υιοθετείς δεν είναι και το πιο έξυπνο πράγμα στον κόσμο. Για την ακρίβεια είναι ακριβώς το ίδιο με τον ισχυρισμό του ότι δεν βλέπουμε πίσω από τον ορίζοντα γιατί εκεί αρχίζει η καμπυλότητα της γης και λόγω της πτώσης του υψομέτρου χάνονται τα αντικείμενα προς τα κάτ. 

Για μένα δεν έχει πραγματικά κανένα νόημα να σταματήσεις να πιστεύεις κάτι για να αρχίσεις να πιστεύεις τυφλά κάτι άλλο.  Η ουσία αυτής της μεγάλης αλλαγής στην κοσμοθέαση μας έρχεται όταν βγούμε από το Σπήλαιο και ασχοληθούμε να εντοπίσουμε, μετρήσουμε και αναλύσουμε το σχήμα του κόσμου μας με εργαλεία και πρακτικές που μπορεί ο καθένας σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης να δοκιμάσει. Να αποκτήσουμε πρωτογενή πειστικές εμπειρίες που να έχουμε βεβαιώσει οι ίδιοι κι όχι να αρκεστούμε σε ότι μας σέρβιρε ο κάθε ένας μέσα από μια οθόνη.


Σήμερα θα μιλήσω λίγο για τον Στέργιο που έχει το κανάλι Stergiosstudio10  και πέρα από τη μουσική που ασχολείται, έχει αρχίσει καιρό τώρα να φτιάχνει υλικό με βίντεο από τα ευρήματα των ερευνών του. Όλες του οι παρατηρήσεις μαζί με τους υπολογισμούς βρίσκονται στα βίντεο του.

Μια από τις παρατηρήσεις που έχει κάνει είναι η θέαση της Σαμοθράκης από το λιμάνι της Καβάλας κάποια μέρα με εξαιρετικά διαυγή ατμόσφαιρα.

Δεν αλλάζω το κείμενο του, είναι τα δικά του λόγια από το βίντεο στο κλιπ :

"Contrast, Infrared,3D Effect και maping στην φωτογραφία της Σαμοθράκης που τραβήχτηκε από το λιμάνι της Καβάλας. Τα 110 km που είναι η μέση απόσταση αντιστοιχούν σε 955 m πτώσης του ορίζοντα λόγω καμπυλότητας. Δεν παρατηρούμε κάτι τέτοιο, αντιθέτως βλέπουμε ξεκάθαρα όλο το νησί, με χαρακτηριστικά μέρη να διαφαίνονται στο video μαζί με το υψόμετρο τους.. (Κάποιος που ξέρει το νησί είναι εύκολο να καταλάβει ότι το βλέπουμε όλο) Για όσους δεν νιώσαν , επαναλαμβάνω: ΣΤΑ 110 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 955 ΜΕΤΡΑ /////////////// και ΔΕΝ ΠΈΦΤΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΠΥΛΟΤΗΤΑ Επίπεδο νερό = Επίπεδη γη"



























Τέλος δείτε και το βίντεο του, που εξηγεί ακριβώς το τι βλέπουμε, ποιες τοποθεσίες εμφανίζονται στη Σαμοθράκη και όλα τα στοιχεία για μια ακόμη απόδειξη της ανύπαρκτης καμπυλότητας.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comments system