Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Καταστρέψαμε την τεχνολογία και δεν μπορούμε να ξαναπάμε στο φεγγάρι



Όσοι ασχολούνται με το θέμα της Επίπεδης Γης, δεν μπορούν να μην έχουν δει την περιβόητη δήλωση του αστροναύτη Don Petit   "καταστρέψαμε την τεχνολογία για να πάμε στο φεγγάρι και είναι επίπονη διαδικασία να την κατασκευάσουμε και πάλι". Τι πραγματικά όμως εννοούσε με αυτή την φράση;








Στο παρακάτω κλιπ μπορεί να δει κανείς από ένα κανάλι που ασχολείται με την "επικοινωνία" της επιστήμης σε 10 λεπτά ανάλυση το τι σημαίνει το να μη μπορείς να φτιάξεις τους πυραύλους που ισχυρίζονται ότι πήγαν τον άνθρωπο στο φεγγάρι.

Παρατηρώντας ΠΟΛΥ προσεκτικά το βίντεο, με άλλα λόγια μας λέει ότι δεν έχουμε αρκετά καλούς σιδεροκολλητές, τορνατζήδες και εφαρμοστές να τα φτιάξουν σωστά πια καθώς χάθηκε η τέχνη. Πως χάθηκε η τέχνη του αλογοπεταλωτή και τώρα δε μπορούμε να πεταλώσουμε ούτε κατσίκα, κάτι τέτοιο. Γενικά πάντως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο 50 χρόνια αργότερα, ζώντας στην εποχή των των 3d εκτυπώσεων, της τεχνητής νοημοσύνης, των αυτόματων ρομπότ συγκολλήσεων, των laser κοπτικών ακριβείας, που θα βρεις άξιο προσωπικό αντάξιο ενός Γερμανού κατασκευαστή V ROCKET πυραύλων με το επιτελείο του? (history quick lesson -> Wernher von Braun που πήρε άσυλο στην Αμερική μετά τον Β'παγκόσμιο και συνέχισε να φτιάχνει πυραύλους) .

Βρε αλλού τα σάπια, τι άλλο θα σκεφτείτε πχια για να ΜΗ ξαναπάτε εκεί που ποτέ δεν είχατε πρωτοπάει??? Αει στο διάστημα να μου χαθείτε να χάνεστε, τομάρια με Phd. (Στη Leo, μη χαθείτε κι εντελώς)








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comments system