Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Debate επιστημόνων και Flat Earthers για το σχήμα της Γης

Το Jubilee φιλοξένησε πρόσφατα το πιο κόσμιο δημόσιο Debate μεταξύ επιστημόνων υπερασπιστών την θεωρίας της σφαιρικής Γαίας και του Επίπεδου κόσμου που ζούμε.













Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση εξελίχτηκε στα πλατό του Jubilee αυτή τη φορά με θέμα το σχήμα του κόσμου. Οφείλει όποιος το παρακολουθήσει να κρατήσει σημειώσεις για τους ισχυρισμούς και των δυο ομάδων και να συγκρίνει έπειτα το σκεπτικό και τον τρόπο λειτουργίας.

Οι μεν επιστήμονες φάνηκαν αρνητικοί στο να εξετάσουν εκ νέου αυτά που έχουν ήδη καθιερωθεί και ενώ ως επιχείρημα τέθηκε το "βλέπουμε πολύ μακριά, πολύ πίσω από εκεί που θα βλέπουμε "φάνηκαν αρνητικοί στο να δουν και να ακούσουν για τα νέα στοιχεία. 

Είναι λογικό από τη μια, η παραδοχή ότι δεν μπορεί να εντοπιστεί καμπυλότητα της επιφάνειας του νερού αλλά και το να βλέπεις με μια ισχυρή κάμερα κάτι που πρέπει να κρύβει η καμπυλότητα της Γης, σε βάζει να πρέπει να επανεξετάσεις γιατί μπορεί να γίνεται αυτό αλλά και το ότι πρέπει να μπεις στην διαδικασία να εγκαταλείψεις την δεδομένη εικόνα του κόσμου που σου έχει παρουσιαστεί από τη γέννηση σου και να σκεφτείς κάτι άλλο.

Ας μη γελιόμαστε, η λογική πλάνη του δικαίου των πολλών (αφού όλος ο κόσμος πιστεύει έτσι, έτσι θα είναι) λειτουργεί ανασταλτικά για τη ψυχολογία κάποιου που σκέφτεται διαφορετικά. Στην ιδέα του να ανήκει ξαφνικά κάποιος στην μειοψηφία των "περίεργων" που όλοι θα χλευάζουν και θα περιγελούν, πολλοί διστάζουν και τελικά μένουν να παρακολοθούν το θέμα από απόσταση μέχρι να αλλάξει το ποσοστό του κόσμου το οποίο σκέφτεται αντίστοιχα.



Στο τέλος του Debate καμία ομάδα δεν κατάφερε να αλλάξει τη γνώμη σε μια άλλη. Σίγουρα όμως πηγαίνοντας σπίτια τους οι επιστήμονες θα άρχισαν να ψάχνουν για το αν μπορεί να δει κανείς μετά τον "ορίζοντα"...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comments system