Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Ξημερώματα φτιάχνεις Νεφελώματα

Μπορείς να διακρίνεις το ψεύτικο με το αληθινό;












Από τη μικρή μας ηλικία βομβαρδιζόμαστε από εικόνες σε επιστημονικά συγγράματα, τηλεόραση, Hollywood ενός διαστήματος γεμάτο με άστρα, πλανήτες, νεφελώματα και ένα σωρό άλλα πράγματα.  Η πραγματικότητα είναι διαφορετική όμως όταν αγοράσεις εσύ ο φτωχός συγγενής το τηλεσκόπιο σου και παρατηρήσεις τον έναστρο ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ ουρανό.  Τα μάτια μας δεν βλέπουν χρώματα σε όλα εκεί απάνω και ο λόγος δεν είναι ότι απουσιάζει η ικανότητα. Το Χρώμα απουσιάζει.

Ψάχνοντας την αλήθεια όμως και όσο ωριμάζεις αντιλαμβάνεσαι ότι δε θα ήταν τόσο ενδιαφέρον, τόσο να το πω ..εμπορεύσιμο αν ήταν άχρωμο. Έτσι λίγο αρτιστική προσέγγιση, λίγο χρωματάκι με χρήση υπολογιστή, λίγο και οι παλιές καλές χειροποίητες διαδικασίες δημιουργίας πινάκων του διαστήματος και ΟΛΑ είναι πιθανά να φτιαχτούν.

Παρακάτω στο κλιπ μας δείχνει το κορίτσι από το Everyday Space ότι τα χρώματα ΔΕΝ υπάρχουν και με διάφορες μεθόδους, μια μίξη φαντασίας και λογικής χρωματίζουν τις εικόνες που τραβούν. Ναι, ΧΡΩΜΑΤΙΖΟΥΝ.







Ακολουθεί το διάστημα ως pop street art. Έλα πάρε πάρε πάρε, εδώ το καλό διάστημα!










Αν έχεις και υπολογιστή και το κατέχεις το photoshop... ουυυυ, δεν υπάρχει όριο στη φαντασία :












Φυσικά δε θα μπορούσε να μη γίνεται και στη χώρα μας όλη αυτή η διεργασία του να κάνουμε το άσπρο έγχρωμο με ωραία εφέ, καλλιτέχνες, Computer Graphics Animators και φυσικά επιστημονική καθοδήγηση να επιμελείται και να ακολουθεί τα διεθνή στάνταρ :




Ξημερώματα φτιάχνεις Νεφελώματα






Για το τέλος όμως κράτησα το πιθανότερο σενάριο για τον έναστρο μας ασπρόμαυρο ουρανό. Έχεις ακούσει ποτέ για την Ουράνια Ηχοφωταύγεια??? Όχι?

Είναι καιρός!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comments system