Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Πτήση πάνω από την Επίπεδη Γη με το Ελληνικό Project Slaros Stratosferic Flight Balloon (updated)



Αναρωτιέσαι πως φαίνεται η Ελλάδα στη Σφαιρική Γη από ψηλά;

Τέλεια.
Ετοιμάσου για μια πτήση πάνω από την Επίπεδη Γη με το Ελληνικό Project Slaros Stratosferic Flight Balloon!!!



--------------------------------------------------------------

UPDATED    -   Διάβασε ακόμη : 

Η Γη ΔΕΝ είναι επίπεδη λέει το Slaros Stratosferic Flights με τοπία τραβηγμένα με GoPro Hero Fisheye


--------------------------------------------------------------





Υπάρχει Έλληνας από Β. Ελλάδα ο οποίος κάνει κέφι την αποστολή μετεορολογικών μπαλονιών στη στρατόσφαιρα και κινηματογραφεί όλη την πτήση τους με κάμερες! (Η σελίδα με το Project στο σύνδεσμο ΕΔΩ)

Το αποτέλεσμα όπως βλέπουμε στο επόμενο κλιπ είναι απλά μαγευτικό. Βλέπουμε την ωραία ...σφαιρική μας Γη και χαιρόμαστε τα εξαιρετικά πλάνα της Ελλάδας από ψηλά.









Μετά από πολλές πολλές ώρες μελέτης/προετοιμασίας/συναρμολόγησης/δοκιμής του εξοπλισμού και φυσικά με την άδεια της ΥΠΑ έρχεται μια κατάλληλη μετεορολογικά διαυγή ημέρα μέχρι την άφεση του μπαλονιού στην ατμόσφαιρα.














Here We Go !!!!





Τι υπάρχει μέσα στις κάψουλες που στέλνονται στο διάστημα?







Μια απλή ματιά μας δείχνει μια ωραιότατη Gopro Hero 4 στα αριστερά της κάψουλας. Το βίντεο της πτήσης που έχει μοιραστεί στο διαδίκτυο είναι από αυτή την κάμερα και όχι από την Cannon που φαίνεται στην εικόνα. 



ΟΜΩΣ....


Υπάρχει Ένα ΜΙΚΡΟ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! 



Στο κλιπάκι που έχει τραβήξει βίντεο με τη Gopro στο διάστημα αν το παρατηρήσεις... φαίνεται μια χαρα -τι ωραία- η καμπυλότητα της γης μέχρι που... το κέντρο της εστίασης πάει ψηλότερα από τον ορίζοντα και η γη φαίνεται σα μπολ. Τελικά το διάστημα έχει καμπυλότητα ή η γη μας όπως ξέρουμε?






Πού είναι η καμπυλότητα?





RESEARCH FLAT EARTH


Σου άρεσε το σημερινό θέμα? Αν ναι πάτα ΕΔΩ για να εγγραφείς στο Flat Earth Greece Blog Newsletter και να λαμβάνεις τα επόμενα Post στο email σου!

--------------------------------------------------------------

UPDATED    -   Διάβασε ακόμη : 

--------------------------------------------------------------

Η Γη ΔΕΝ είναι επίπεδη λέει το Slaros Stratosferic Flights με τοπία τραβηγμένα με GoPro Hero Fisheye

Δημοσιευμάτων συνέχεια. 
Το Slaros Stratosferic Flights Fb Page αναρτά σύνδεσμο προς το άρθρο μας "Πτήση πάνω από την Επίπεδη Γη με το Ελληνικό Project Slaros Stratosferic Flight Baloon" το οποίο δημοσιεύτηκε χτες στο flatearthgreece.blogspot.gr κάνοντας μνεία για εκμεταλευση.
Καμία εκμετάλευση. Το υλικό του Slaros Stratosferic Flights (βίντεο και εικόνες) είναι δημόσιο ελεύθερο για ενσωμάτωση σε άλλα μέσα ενώ η πηγή των μέσων φαίνεται μαζί με επιπρόσθετο σύνδεσμο.
SaveSave

20 σχόλια:

  1. Αφού η Γη είναι επίπεδη... προτείνω να πάτε στην άκρη της και ένας-ένας εσείς που το πιστεύετε να κάνετε ένα βήμα ακόμα. Πόσο γίδια μπορεί να είστε δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για την ανώνυμη δημόσια τοποθέτηση σας. Βγείτε από τα γκρουπ όλων αυτών των "μυστήριων" και συνεχίστε να ζείτε σε μια πλάνη(Ελληνική λέξη και ταριάζει άψογα με το plane ή αλλιώς επίπεδο)

      Διαγραφή
  2. πόσο μαλάκες είστε πια...
    Κανα φράγκο βγάζετε, ή στράφι πάει όλο το τσίρκο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ζεις για να βγάζεις χρήματα εσύ, βγες από το blog, χάνεις το μεροκάματο. Χρόνος χρήμα εστί προφανώς για σένα.
    Και φυσικά δε πρόκειται να κάψουμε χρόνο στο βλακοκούτι και στις αρένες της πόδι-σφαίρας που συνωστίζεστε και πέρνετε την εβδομαδιαία σας κινητήρια δύναμη.
    Ίσως κάνω και λάθος, βλέπω χρησιμοποιείς τόνους οπότε δε γίνεται να είσαι ντιπ ξεγάνωτος ντενεκές. My bad.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε μου...τεράστιο πρόβλημα αυτό με τις gopro και η κοροιδία με τους fisheye φακούς. Αν και στο άρθρο έχουμε μπερδέψει τί σημαίνει εστίαση , κέντρο εστίασης κλπ. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες αλλά διατυπώνονται λάθος πολλά σε αυτό το άρθρο σε ότι έχει να κάνει με τη παραμόρφωση ενός fisheye φακού και τη φωτογραφία γενικότερα... και επίσης δεν θα το πιστέψεις. Υπάρχουν προγράμματα που διορθώνουν την παραμόρφωση που δημιουργεί ο φακός της gopro. Ναι! Έχει φτάσει και εκεί η τεχνολογία. Οπότε όποιος το ζητήσει έχω και εγώ, όπως μπορεί να έχει και ο καθένας το συγκεκριμένο βίντεο με διορθωμένη τη παραμόρφωση, χωρίς να γίνεται μπολ η γη όταν το όριο της πηγαίνει κάτω από τη νοητή οριζόντια μεσαία γραμμή του βίντεο, και πάλι φαίνεται πως η γη έχει καμπυλότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Κώστα και ευχαριστώ για το σχόλιο σου περί προγραμμάτων διόρθωσης της παραμόρφωσης. Ρίξε μια ματιά στη συνέχεια του άρθρου εδώ : http://flatearthgreece.blogspot.gr/2017/10/slaros-stratosferic-flights-gopro-hero.html και φυσικά ρίξε μια ματιά και σε ένα αντίστοιχο project άφεσης μπαλονιού στη στρατόσφαιρα με απλή κάμερα χωρίς παραμόρφωση. Η διαφορά είναι εντυπωσιακή : https://www.youtube.com/watch?v=pvkGQVuNPsY

      Διαγραφή
    2. Για ακόμη μια φορά μιλάμε μόνο για να δίνουμε εντυπώσεις. Πάλι αν ξέρουμε λίγο από φωτογραφία θα καταλάβουμε πως δεν μπορούμε να ξέρουμε τι φακό έχουμε σε κάθε βίντεο. (Εκτός από τις gopro που πάνω κάτω όλες έχουν το ίδιο.) Αν μελετήσουμε λίγο το μέγεθος της γης και την καμπυλότητα θα δούμε πως για να γίνει αντιληπτή με γυμνό μάτι θα πρέπει να φτάσουμε σε ένα άλφα ύψος. Αυτό με γυμνό μάτι, που αν συνηπολογίσουμε την περιφεριακή όραση και την ευκολία του να κουνάμε το κεφάλι μας θα δούμε πως την αντιλαμβανόμαστε πολύ πιο εύκολα από ένα φακό. Για να πετύχουμε στο ελάχιστο όσο πιο πολύ μπορούμε την ίδια οπτική με φακό, θα πρέπει να έχουμε κάποιον υπερευρυγώνιο φακό. Στο βίντεο που παραθέσατε πιο πάνω από το οπτικό πεδίο του φακού την ώρα που το κρατάνε με ψηλά τα χέρια και με φορά προς τα κάτω μπορούμε να συμπεράνουμε πως κάθε τι παρά ευρυγώνιος είναι και θα έλεγα πως είναι κάπου ανάμεσα σε 30mm-40mm. Οπότε πρέπει να υπολογίσουμε το αν είναι ικανός ένας τέτοιος φακός να δείξει τη καμπυλότητα της γης, και αν ναι, σε τι ύψος πρέπει να πάει. Μπορώ να το ψάξω και λίγο παραπάνω και να απαντήσω μετά από λίγα μαθηματικά το αν και σε ποιο ύψος θα έπρεπε να είναι ένας φακός τέτοιου εστιακού μήκους για να δίξει καμπυλότητα.

      Διαγραφή
  5. Πρέπει να είστε τα μεγαλύτερα τρολ στην Ελλάδα. Διαφορετικά δεν εξηγείται τέτοια βλακεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για την υπόθεση που κάνετε κε ανώνυμε. Συνεχίστε να ζείτε μαζί με τις άλλες θεωρίες και υποθέσεις όσο εμείς ψάχνουμε την αλήθεια με το φακό στο σκοτάδι.

      Διαγραφή
    2. Θα σας απαντήσω, δεν κρατιέμαι...
      Περιμένετε επώνυμη απάντηση; Γιατί; Ποιοι είστε; Πού είστε; Πού στηρίζετε τις "θεωρίες" σας; Στείλτε στοιχεία επικοινωνίας επώνυμα, και θα σου στείλω φωτοτυπία ταυτότητας και πτυχία Πανεπιστημίων...

      Ααααααα... Βάλτε μπαταρίες στο φακό... Μπορεί να δείτε την αλήθεια.

      Διαγραφή
    3. Δεν υπάρχει λόγος να μπαίνετε σε έξοδα ταχυδρομείου. Κρατήστε τα πτυχία για τον επόμενο ΑΣΕΠ ή ίσως στείλτε το CV στη ΝΑΣΑ απευθείας.
      Μη χάνετε το χρόνο σας με τους Flat Earthers. Τα έλεγε κι κι ο Obama εξάλλου "We Don't have time for a meeting with Flat Earth Society"
      https://www.youtube.com/watch?v=eWI2K0Gmsb4

      Διαγραφή
    4. Μια τόσο μικρή ατάκα του Obama που έγινε και ύμνος :
      Enjoy :
      https://www.youtube.com/watch?v=fjEuUvnMfWc

      Διαγραφή
  6. Παρόλα αυτά, δεν μου αναφέρετε στοιχεία επικοινωνίας να να δούμε και οι δύο πλευρές με τι μέρος του λόγου έχουμε να κάνουμε από την άλλη πλευρά της "ηλεκτρονικής γραμμής"... Αν και δεδομένου ότι χρησιμοποιείτε βίντεο και δεδομένα από επιστημονικές και ερασιτεχνικές δραστηριότητες για να κάνετε το άσπρο μαύρο, λέει πολλά για το "ποιόν" σας. Περισσότερα από θα μου πεις ότι λέει η ανώνυμη ανάρτησή μου.

    Προσέξτε, γιατί στο τέλος θα τις πιστέψετε τις ασυναρτησίες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως και να έχει, τα πιστεύω μας πιθανότερο να τα ακολουθήσετε όσο συχνάζετε σε Flat Earth λιμέρια και σκεφτείτε λογικά και αφήσετε στην άκρη για 10 λεπτά αυτά που έχετε κατηχηθεί. Αν θέλετε αφήστε το email σας στο Newsletter μας ώστε να μη χάσετε τη πρόσκληση στο πρώτο συνέδριο της Επίπεδης Γης.
      http://eepurl.com/c45yA1

      Διαγραφή
    2. Φυσικά και θα έρθω. Όπως όλοι οι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι ακούνε όλες τις ιδέες, όσο ηλίθιες και αν είναι, έτσι κι εγώ. Θα έρθω να σας ακούσω και να ακούσω τα επιχειρήματά σας. Είμαι πααααααααάρα πολύ περίεργος. Αλλά μην δω έρευνες και αναλύσεις από NASA και άλλους οργανισμούς που πολεμάς.

      Διαγραφή
    3. Μέχρι να οργανωθούμε στην Ελλάδα μπορείς να δεις την εξέλιξη του παγκόσμιου συνεδρίου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 9-10 Νοέμβρη μέσω Streaming! :-)
      http://flatearthgreece.blogspot.gr/2017/11/feic17-flat-earth-conference.html

      Διαγραφή
  7. Αν ήταν στρογγυλή θα πέφταμε !!!!!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού η γη είναι επίπεδη, που χωράνε όλοι οι υπόλοιποι 11 πλανήτες και δεν σκουντουφλάν πάνω μας? Μήπως δεν υπάρχουν? :O ?? Τα λεγόμενα ALIEN δεν θα μας επιτεθούν??? Και οι κομήτες? Δεν θα μας αφανίσουν? Αν είναι τόσο μεγάλος ο κόσμος όσο λένε γιατί δεν μας έχει ρουφήξει ακόμα μαύρη τρύπα? Πούστηδες είστε και δεν μπαίνετε, η μήπως χαθήται στο διάστημα που δεν υπάρχει? :/ τα αεροπλάνα αν κάνουν τραβήξουν μια ευθύ πορεία πως καταλήγουν στην ίδια τοποθεσία??
    Κάποιοι πρέπει να συνέλθουν, το GAME OF THRONES τελείωσε.. Το μόνο που υπάρχει από αυτούς τους ανθρώπους είναι αυθάδεια και κανένα μα κανένα επιχείρημα για τα πιστεύω τους, που και να υπάρχει, δεν μπορεί να στηριχτεί από πουθενά..

    Αααα και.. ΕΠΩΝΥΜΑ!!! Αν έχετε παπάκια που και αυτά δυαστρικά θα είναι, ελάτε να μας βρείτε στην ατελείωτη ΊΣΙΑ γραμμή αυτού του κόσμου. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έβαλα και όνομα να ταιριάζει με το BLOG να βλέπουν και οι γιαγιάδες που ανεβάζουν τις πίτες τους για να τα βλέπουν οι παππούδες μπάς και τις αναστήσει κανείς xD

      Διαγραφή
  9. Έχει φλατζες κεφαλής στη λεοφωρο Αθηνών. Άντε μια βόλτα να αλλάξετε μια γτ καηκατε, μάλλον τσιτσιριστηκατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Comments system