Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Ξεκινώντας μια συζήτηση σχετικά με την Επίπεδη Γη

Ένας πρώτος διάλογος με κάποιον οποιοδήποτε όταν του αναφέρεις την Επίπεδη Γη εν έτη 2017 πηγαίνει κάπως έτσι :



Είναι εξωφρενικό λίγο ε; Ε ναι.



Και γιαυτό οι πρώτες κουβέντες που αρθρώνονται μετά τα γουρλωμένα μάτια είναι οι
"Έχεις τρελλαθεί τελείως;", "Είμαστε στο 2017, τι είναι αυτά που λες;", "Τι σου συμβαίνει και λές τέτοια τρελλά, μου λες"?




Είναι μια ..απόλυτα φυσιολογική αντίδραση, αποτέλεσμα της γνωστικής ασυμφωνίας (περισσότερα για το τι είναι γνωστική ασυμφωνία ΕΔΩ ) να προχωρήσει έτσι μια συζήτηση για αυτό το θέμα. Είναι τόσο ριζωμένη η αντίληψη της γης ως σφαίρας, όσο οι πρώτες μας αναμνήσεις.  Πάνω από τις κούνιες μας βλέπαμε γυρίζει το ηλιακό σύστημα για να ...χαζεύουμε και να υπνωτιζόμαστε μεχρι να κοιμηθούμε.


    
Κάποιοι είχαν και ένα προβολέα με αστέρια για να κάνουν αστερόλουστο τον ουρανό του δωματίου τους.


Φυσικά ακολούθησαν και ..τα κόμικ, τα καρτούν. Από τότε που είσαι 2 χρονών και αρχίζεις και αντιλαμβάνεσαι και αλληλεπιδράς με τα ερεθίσματα γύρω σου βομβαρδίζεσαι με ...διάστημα, ταξίδια στο φεγγάρι, πυραύλους και πολύ επιστημονική φαντασία.









Έπειτα είναι το σχολείο. ΑΑαα μάλιστα.   Εκεί μαθαίνεις για το πως είναι ο κόσμος, για τη φυσική του, για την ...βαρύτητα, για τις εξερευνήσεις ... και για μια σφαιρική περιστρεφόμενη Γη στο ηλιακό σύστημα, τον ήλιο που είναι ένα μικρό φωτάκι μέσα στο γαλαξία που περιστοιχίζεται από άλλους απέραντους γαλαξίες σε ένα συνεχώς επεκτεινόμενο σύμπαν το οποίο προήρθε από μια έκρηξη που δε τη προκάλεσε κανένας και ξεκίνησε η ύπαρξη από την ανυπαρξία.

Τέλειο?




Οι περισσότεροι λοιπόν με αυτά ως δεδομένα  δε μπορούν καν να αφήσουν περιθώριο σε μια υποθετική κουβέντα για το "μοντέλο" της Επίπεδης γης σε θεωρητικό επίπεδο.



Δε πειράζει. Σιγά σιγά, ο κόσμος ...ξυπνά και με την απλή κοινή λογική καταβαίνει ότι κάτι δε πάει σωστά και ότι κάτι ..κρύβεται σε κοινή θέα. (βλέπε σημαία Επίπεδης Γης και Ηνωμένων Εθνών...)

     

Εξάλλου κάθε νέα θεωρία απαιτεί μια "κρίσιμη μάζα" πριν προκληθεί μια αλυσυδωτή αντίδραση που θα γίνει το έναυσμα για μια μεγάλη αλλαγή.

Μέχρι τότε .... Twinkle twinkle Little Star :-)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comments system