Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Ζούμε σε μια τεράστια λίμνη


 
Ζούμε σε μια τεράστια λίμνη με πολλά κομμάτια γης να εξέχουν από αυτή και να δημιουργούν τις στεριές που γνωρίζουμε ως ηπείρους.

 

Δες το πολύ ωραίο βίντεο του Think για το που είμαστε εμείς και τι άλλο υπάρχει πέρα από τα γνωστά μας, εξερευνημένα σύνορα. Τα βίντεο πια τα ανεβάζει σε άλλες πλατφόρμες όπως το Library.tv ή το Newtube.

 Γράφει ο Think στα σχόλια του κλιπ :

"Η έκφραση "other side of the pond" (στην άλλη μεριά της λιμνούλας) αναφέρεται στον Ατλαντικό ωκεανό που χωρίζει την Βόρεια και Νότια Αμερική με Ευρώπη και Αφρική. Το περίεργο είναι ότι πουθενά στους γνωστούς μας χάρτες δεν βλέπουμε τη στεριά και τους ωκεανούς να σχηματίζουν "λιμνούλα"! Εκτός αν δούμε τον χάρτη της αζιμουθιακής προβολής (όπως παρακάτω) που απεικονίζει όλες τις ηπείρους και σε σχήμα κυκλικό, όχι σφαιρικό!"

 



 Το κλιπ θα το βρείτε στο σύνδεσμο ΕΔΩ. (Το blogger αποφάνθηκε ότι οι σύνδεσμοι προς πλατφόρμα που δεν ελέγχει δεν είναι ασφαλή για ενσωμάτωση στο blog. Ουσιαστικά μια αποτροπή για θέαση περιεχομένου που δεν έχουμε ήδη κάποιο έλεγχο, κάποια εξουσία πάνω του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comments system