Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Exposed Fake Έλληνες Flat Earthers στο Instagram



Μια τακτική αποπροσανατολισμού για την αφύπνιση περί του σχήματος της Γης το οποίο συνεχίζεται σε όλη τη Γαία είναι οι βαλτοί "fake" flat earthers οι οποίοι θα παραθέτουν διάφορα σαθρά επιχειρήματα, θα βρίζουν, θα αποκαλούν τον άλλο με ότι προσωνύμιο τους έρθει στο νου κάνοντας την κοινή γνώμη να συμφωνεί με την ιδέα ότι ένας flat earther είναι άξεστος απολίτιστος και αγράμματος τρία σε ένα.




Και τι καλύτερο από το να πάρουν ακριβώς τις θέσεις της Flat Earth Society, μιας οργάνωσης φάντασμα που κανένας αληθινός flat earther δεν ασχολείται και να τις ενσωματώσουν στα λεγόμενα τους.   Κάτι που ουσιαστικά δίνει λόγο σε όσους "debunkers" επιστήμονες εκεί έξω το συνεχίσουν να φτιάχνουν κλιπ και λένε αυτά που λένε κάνοντας το σύνολο των flat earthers ένα ομογενοποιημένο σώμα.

Στην Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν είχε πέσει στην αντίληψη μου τέτοιος fake πράκτορας της Flat earth Society. Όμως να που εμφανίστηκε.

Πριν 2 μέρες έλαβα το παρακάτω μήνυμα από το λογαριασμό anti_flat_earthers :

"Ακολουθήστε την σελίδα μας για να δείτε αποδείξεις ότι η γη δεν είναι ΕΠΙΠΕΔΗ"

Με ενδιαφέρον μπήκα και άφησα κάποια σχόλια με τις απόψεις μου και σε κάποια επικόλλησα κάποιους συνδέσμους είτε για εδώ στο blog είτε για το κανάλι Think Outside the glObe.
Σε λιγότερο από μια μέρα στις συζητήσεις εμφανίστηκε  ... και ο λογαριασμός flat_earth.gr που διατύπωνε επιθετικά τις θέσεις της flat earth society και κάποια στιγμή ξέφυγε επικοινωνιακά.

Με προσεκτική εξέταση των δυο λογαριασμών ανακάλυψα πως οι 2 σελίδες στο instagram, η https://www.instagram.com/anti_flat_earthers/ αλλά και η https://www.instagram.com/flat_earth.gr/ ξεκίνησαν τη λειτουργία τους ακριβώς την ίδια ημέρα.
Ποιες οι πιθανότητες δυο σελίδες με αντίθετο περιεχόμενο να ξεκινήσουν την ίδια μέρα? Ας πούμε ότι υπάρχουν κάποιες.
Ποιες οι πιθανότητες να έχουν περιγραφή με ίδια λόγια?







Αμ το logo τους? Φτιάχτηκε από τον ίδιο γραφίστα. Ίδιο κυκλικό πλαίσιο και μέσα μια Γη με σφαιρικό σχήμα και   για την .... flat earth greece ένας επίπεδος χάρτης της γης με τις ηπείρους παρατεταγμένες τη μια δίπλα στην άλλη.    Ουδεμία σχέση με τον κλασσικό χάρτη της επίπεδης Γης που χρησιμοποιούν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί :









Τα σημάδια ότι κάτι ύποπτο υπάρχει είναι πολλά και ξεκινούν από το πρώτο τους post της κάθε μιας σελίδας στο οποίο βάζουν τα ίδια hashtag και με την ίδια κιόλας σειρά.



flat_earth.gr
Όλα δείχνουν ότι η ΓΗ είναι επίπεδη! #flatearth #flatearthsociety #flatearthers #flatearthtruth #flatearthgreece
4ημ.


anti_flat_earthers
Από σήμερα ξεκινάει η λειτουργία της σελίδας μας με σκοπό να διδάξουμε στους flatearthers λίγο φυσική 🧪.From today begins the operation of our page in order to teach flatearthers a little physics 🧪. #earth #flatearth #flatearthsociety #flatearthers #flatearthtruth
4ημ.





Τελική ετυμηγορία για το συμβάν :


Οι δυο λογαριασμοί έχουν το ίδιο άτομο ως διαχειριστή και είναι κάτι για το οποίο υπάρχουν αποδείξεις. Έχω αποσύρει τα σχόλια μου από τη σελίδα τους καθώς ο σκοπός τους να εμπλακώ στις συζητήσεις τους δεν εξυπηρετεί την αλήθεια της αναζήτησης του σχήματος της Γης αλλά περισσότερο την κατανάλωση του χρόνου για εξυπηρέτηση δικών τους σκοτεινών σχεδιασμών.




Τέλος ένα παράδειγμα από τις τοποθετήσεις. Ενδιαφέρον έχει ότι ο διαχειριστής των δυο σελίδων απαντά στα ερωτήματα που θέτει στον εαυτό του την ίδια κιόλας ώρα χωρίς κάποια καθυστέρηση, που θα ήταν φυσιολογική αν είχαμε δυο χρήστες με ετεροχρονισμένο διάλογο και την καθημερινότητα να στέκεται εμπόδιο σε μια κατά τ'άλλα real time συνομιλία με τον εαυτό του. (σύνδεσμος post)


13 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο, δεν αφαιρέθηκε πάντως. Γενικά αφήνω ελεύθερο το πεδίο της ελεύθερης ακόμη και ανώνυμης έκφρασης και όσα χρήζουν απάντησης τα απαντώ.

      Διαγραφή
  2. πολύ καλή η ενημέρωση, πολεμούν με όλους τους τρόπους την επίπεδη γη, αυτό είναι η μεγαλύτερη νίκη μας...ξέρουν και φοβούνιαι...όλο και περισσότεροι πιστεύουν στη επίπεδη γη και ακόμα πιο πολλοί αμφιβάλλουν για τη σφαιρικότητα...ο καιρός είναι κοντά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλη, έχουμε όλοι στη ζωή τα ίδια οπτικοακουστικά ερεθίσματα, τελειώσαμε τα ίδια σχολεία, σπουδάσαμε στα ίδια πανεπιστήμια. Αυτό που διαφέρει είναι η απουσία υποψίας ότι κάτι ίσως δεν είναι σωστό και η άρνηση να εξετάσει κάτι τόσο καλά βεβαιωμένο από την παιδική μας ηλικία. Όσοι θέλουν ας το ερευνήσουν. Για τους άλλους υπάρχει Big Brother, netflix, θεάματα από Μύκονο και sci-fi Star wars type ταινιάκια.

      Διαγραφή
  3. Ένα --- πραγματικό στοιχειό που να αποδεικνύει ότι η γη είναι
    σφαιρική υπαρχή ?
    άλλα ο περισσότερος κόσμος έχει διδακτή από τα σχολικά του
    χρόνια πώς ζούμε σε μια μπάλα και το έχει πιστέψει !
    --- χωρείς να ερευνήσει !
    εάν μας έπειθαν με επαναλαμβανόμενες φόρες πετάει ο γάιδαρος ?
    θα το πιστεύαμε και αυτό ...
    όσο πετάει λοιπόν ένας γαιδαρος άλλο τόσο είναι η γη μια σφαίρα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης. Βλέπε για παράδειγμα όλη την Άνοιξη ακούσαμε το "Μένουμε σπίτι" χιλιάδες φορές, τώρα ακούμε το "φοράμε όλοι μάσκα" και σε συνδιασμό με τις εικόνες από νοσοκομεία και φέρετρα κάποιοι πιστεύουν ότι είναι ένας ηλικιωμένος με υποκείμενα νοσήματα δε θα υπέκυπτε ποτέ από τα γεράματα ή τα σοβαρά υποκείμενα, αλλά ο κορονιός τον βρήκε και τον θέρισε ολόκληρο παλικάρι. Και είναι αστείο κατά κάποιο τρόπο. Η τηλεόραση για πρώτη χρονιά προβάλει συμπόνια για τις μεγάλες ηλικίες και την ανάγκη φροντίδας τους. Παλιότερα όμως με περίσσιο θράσος βγαίναν οι δημοσιογράφοι και τονίζαν την αναγκαιότητα μείωσης κουρέματος των συντάξεων των δεδουλευμένων τους σε βαριές κι ανθυγιεινές δουλειές επί 45+ χρόνια... Και που ήταν όλοι αυτοί οι σωτήρες όταν παίρναν τα σπίτια σε γέροντες ή κόβαν το ρεύμα και το νερό στους γέροντες που δεν είχαν να πληρώσουν. Ας τα συνεξετάζει όλα κάποιος και να μην έχει κοντή μνήμη χρυσόψαρου...

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Είστε καλά όσοι πιστεύετε σε αυτή την επίπεδη μπαρούφα; είστε τόσο κοντόφθαλμοι, μήπως ζείτε βαθιά μέσα στην σπηλία του πλάτωνα και δεν έχετε
      δει τον ήλιο να ανατέλλει μέσα από την θάλασσα και οταν βασιλεύει φαίνεται σαν να βουτάει μέσα στο νερό. η μήπως κάνετε τεστ ευφυΐας για να μετρήσετε τα πρόβατα που θα σας ακολουθήσουν. Ας απαντήσει κάποιος που έχει βγει από την σπηλια και εχει δει το ηλιοβασιλεμα......

      Διαγραφή
  4. Η σελίδα αυτού του λογαριασμού ήταν αυτή που μας έδωσε την ιδέα για να δημιουργήσουμε την δίκη μας. Και αυτό που λέτε ότι 2 λογαριασμοι φτιάχτηκαν την ίδια μέρα δεν ισχύει καθόλου το λέτε μόνο και μόνο για να κάνετε τα πράγματα να φαίνονται πιο βολικά και πειστικά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχαρητήρια, καλή αρχή σε ότι κάνετε. Δικαίωμα σε όλες τις γνώμες και στην ελεύθερη σκέψη κι έκφραση.

      Διαγραφή
  5. Πραγματικά ποσο πιο χαμηλά θα πέσετε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πιο κάτω από το επίπεδο της θάλασσας δεν μπορεί κάποιος να πέσει. Η άνωση σε κρατά στην επιφάνεια. Η μαγική βαρύτητα εκεί σταματά την επιρροή της.

      Διαγραφή
  6. Flat Earth Greece2 Σεπτεμβρίου 2020 - 11:41 π.μ.
    Νομίζω πιο κάτω από το επίπεδο της θάλασσας δεν μπορεί κάποιος να πέσει. Η άνωση σε κρατά στην επιφάνεια. Η μαγική βαρύτητα εκεί σταματά την επιρροή της......
    Απάντηση ----10/9/21
    Φίλε μου αν πέσεις στην θάλασσα και είσαι φελός θα μήνεις στην επιφάνεια αν είσαι Τούβλο θα πας στον πάτο .......Λοιπόν τι από τα δυο είσαι.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Comments system