Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Συνέντευξη για το σχήμα της Γης στο περιοδικό Ten

Πόσο σίγουρος είσαι ότι η Γη είναι στρογγυλή; Η συνέντευξη μου για το σχήμα της Γης κυκλοφόρησε σήμερα Σάββατο 13/4/19 στο περιοδικό ten, ένθετο της Live Sport.
















(Update 13/09/2020 - Διαβάστε μέχρι τέλος ολόκληρη τη συνέντευξη)


Μετά από επικοινωνία με τον εκδότη του νέου ανδρικού περιοδικού ten έδωσα συνέντευξη για το σχήμα της Γης. Το περιοδικό κυκλοφορεί με την αθλητική εφημερίδα Live Sport αρχικά και έπειτα θα συνεχίσει να κυκλοφορεί και αυτόνομα.


Τα ερωτήματα της συνέντευξης κοινά για όσους έρχονται αντιμέτωποι με κάτι τόσο παράταιρο με όσα έχουν διδαχθεί και βομβαρδίζονται μέσω επανάληψης από εικόνες, οθόνες και κινηματογράφους.

















Το κυριότερο είναι ότι μέσα από τη συνέντευξη δίνεται η ευκαιρία να διαβάσουν οι αναγνώστες την δικιά μας άποψη για το τι πιστεύουμε και όχι το τι πιστεύουν οι άλλοι ότι πιστεύουμε, πράγμα που έχει ιδιαίτερη διαφορά καθώς ο καθένας από εκείνους που θέλουν να σατιρίσουν παρουσιάζουν πράγματα που ποτέ κανείς δεν είπε βγαλμένα καθαρά από την φαντασία τους.  Κλασσικό παράδειγμα το "Οι flat earthers λένε ότι δεν υπάρχει η Αυστραλία", ιδέα που ξεκίνησε από trolls και μετά αναδημοσιεύτηκε από όλα τα σοβαροφανή και φιλικά στην επιστήμη μαγκαζίνο, blogs και σελίδες στο fb.








Έτσι θα υπάρχει η ευκαιρία στους αναγνώστες να δουν τους λόγους που μας κάνουν να αμφισβητούμε το σχήμα της γης καθώς μας το παρουσιάζουν σταθερά μέσω οθόνων με CGI γραφικά και τεχνητώς καμπυλωμένο τον ορίζοντα με χρήση ευρυγώνιων στρεβλωτικών φακών.
.....


Με σεβασμό στην έκδοση του περιοδικού δεν αναδημοσιεύω τις ερωταπαντήσεις της συνέντευξης καθώς μόλις κυκλοφόρησε το περιοδικό.  
(13/09/2020) Δημοσιεύω την συνέντευξη για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν το τεύχος.





















Σωκράτης Καββαδίας



13/9/2020
---------------------------------------Ενημέρωση ----------------------













Ερωταπαντήσεις σε μορφή κειμένου για όσους με προβλήματα όρασης θέλουν να ακούσουν τη συνέντευξη μέσω λειτουργίας αυτόματης ανάγνωσης που δίνουν οι σύγχρονες συσκευές.
:



Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι η Γη δεν είναι μια σφαίρα όπως μας μαθαίνουν; Επιχειρήματα/Αποδείξεις;


Σε ένα κόσμο που αποτελείται από 73% από νερό αλλά δεν παρατηρείται πουθενά καμπύλωση του νερού στην επιφάνεια των μεγάλων λιμνών ή στις θάλασσες πως τελικά σχηματίζεται το σχήμα της σφαίρας;
Φωτογραφίες της Σαμοθράκης από την Καβάλα από το επίπεδο της Θάλασσας δείχνουν ολόκληρο το βουνό της Σαμοθράκης ενώ βάση της απόστασης των 110km η Σαμοθράκη θα έπρεπε να βρίσκεται σε βύθιση 900 μέτρα σε σχέση με το σημείο λήψης της φωτογραφίας στην Καβάλα, πράγμα που δείχνει ότι δεν υπάρχει κάποια καμπύλωση στο νερό. Σε ένα κόσμο που το νερό δε καμπυλώνει, πως προκύπτει η σφαίρα λοιπόν;





Σύμφωνα με τη θεωρία σας, η Γη είναι επίπεδη, δηλαδή σαν ταψί; Ή σαν donut; Υπάρχουν αρκετές θεωρίες επ’ αυτού, σωστά; Ποιο είναι το ακριβές της σχήμα για σας;

Όσων αφορά το υδάτινο στοιχείο ναι, παντού το επίπεδο της θάλασσας είναι το ίδιο. Οι γαίες έχουν τη μορφολογία τους με διάφορες αυξομοιώσεις  (βουνά, λόφους &πεδιάδες). Το γνωστό σχήμα της Γης είναι δισκοειδές λοιπόν και ήδη το 1587 ο Urbano Monte σχημάτισε ένα χάρτη με μεγάλη προσέγγιση στον πιο πρόσφατο του Alexander Gleason του 1982.
http://flatearthgreece.blogspot.com/2019/03/urbano-monte-flat-earth-map-made-in-1587.html



Υποστηρίζετε ότι η Γη περιβάλλεται από τείχη πάγου στην Ανταρκτική; Δηλαδή μετά από εκεί τι υπάρχει;

Από όποιο σημείο του κόσμου και να ταξιδέψεις προς τα Νότια καταλήγεις στην Ανταρκτική. Έπειτα από εκεί, υπάρχει η μαρτυρία του Ναυχάρχου Richard E. Byrd στις πρώτες οργανωμένες εξερευνήσεις με αεροπλάνο. Είδε λοιπόν μεγάλες εκτάσεις που εκτείνονταν ως το βάθος του ορίζοντα και υπολόγισε ότι είναι τεράστιες όπως η έκταση των Ηνωμένων πολιτειών της Αμερικής.






Η βαρύτητά όμως; Οι εκλείψεις που βλέπουμε; Τα ηλιοβασιλέματα;

Η βαρύτητα είναι μια φανταστική δύναμη που μας χρειάζεται ώστε να μπορούν να κολλάνε οι άνθρωποι στο κάτω μέρος μιας σφαίρας.  Μπορεί να αντικατασταθεί από την πυκνότητα σε συνδυασμό με την πλευστότητα.
Το ηλιοβασίλεμα δημιουργείται καθώς ο ήλιος απομακρύνεται από το οπτικό μας πεδίο και το φως του δεν δύναται να φωτίσει όλη την επίπεδη γη μας ταυτόχρονα.

Το ηλιοβασίλεμα είναι η απομάκρυνση του ήλιου από το οπτικό μας πεδίο και γίνεται εξαιτίας του φαινομένου της προοπτικής. Έτσι όπως χάνονται οι λάμπες στους λαμπτήρες ενός δρόμου σε ένα επίπεδο δρόμο και φυσικά δεν δύουν πίσω από την καμπυλότητα, έτσι κι ο ήλιος χάνεται από το οπτικό μας πεδίο αρχικά και έπειτα σταματά να επηρεάζει ηλεκτρομαγνητικά τα ευγενή αέρια της υψηλότερης ατμόσφαιρας που φωτίζουν με τη σειρά τους συμπληρωματικά τον κόσμο μας.  Απόδειξη αυτού οι κεραυνοί κατά τους οποίους κατά την ηλεκτρική εκτόνωση κάνουν το ίδιο ακριβώς φαινόμενο με τη νύχτα να γίνεται στιγμιαία μέρα, ακόμη και με χρωματισμένο ουρανό πράσινο και χρώμα όπου υπάρχει.
Όσον αφορά τις εκλείψεις, υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις έκλειψης της σελήνης με τον ήλιο ακόμη πάνω από τον ορίζοντα, πράγμα που δείχνει ότι δεν παρεμβλήθηκε η Γη ανάμεσα ώστε να γίνει η έκλειψη εξαιτίας της Γης που μπήκε ανάμεσα στη σελήνη και στον ήλιο. Ένα τέτοιο αξιοπερίεργο συμβάν συνέβη στο Παρίσι τη 19η Ιουλίου του 1970 ενώ υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις αφύσικων καταγεγραμμένων εκλείψεων που δεν ταιριάζουν με το ηλιοκεντρικό μοντέλο και τη σελήνη ως δορυφόρο της. (Διαβάστε και για την πιο πρόσφατη παρατήρηση στο Mauna Kea της Χαβάη ΕΔΩ) Περισσότερα στο βιβλίο Zetetic Astronomy.


Έχουμε έναν τεχνητό θόλο από πάνω μας;


Είναι παραβίαση του δευτέρου νόμου της θερμοδυναμικής το να μη χωρίζονται από κάποιο χώρισμα δυο διαφορετικά συστήματα πίεσης. Βλέπε υποβρύχια κάτω από το νερό, αεροπλάνα ψηλά στον αέρα. Τι υπάρχει μεταξύ ατμόσφαιρας και κενού του διαστήματος; Κάποιος κατασκεύασε τον τεχνητό θόλο και τον τοποθέτησε εκεί. Δε μας πείσουν ότι το τίποτα μπορεί να δημιουργήσει το τίποτα. Στην κοσμογονία του Ισίοδου διαβάζουμε για πλατύστερνη, σταθερή Γη με τον ουρανό από πάνω της που είναι ίσος με αυτή γεμάτος άστρα.

"Αυτά πέστε μου Μούσες που κατοικείτε τα Ολύμπια δώματα, απ᾽ την αρχή, και πέστε ποιό απ᾽ αυτά έγινε πρώτο. Στ᾽ αλήθεια πρώτα‒πρώτα το Χάος έγινε. Κι ύστερα η πλατύστερνη η Γη, η σταθερή πάντοτε έδρα όλων των αθανάτων που την κορφή κατέχουνε του χιονισμένου Ολύμπου, και τα ζοφώδη Τάρταρα στο μυχό της γης με τους πλατιούς τους δρόμους.

Αλλά κι ο Έρωτας που ο πιο ωραίος είναι ανάμεσα στους αθάνατους θεούς, αυτός που παραλύει τα μέλη και όλων των θεών κι ανθρώπων την καρδιά δαμάζει μες στα στήθη και τη συνετή τους θέληση. Κι από το Χάος έγινε το Έρεβος κι η μαύρη Νύχτα.

Κι από τη Νύχτα πάλι έγιναν ο Αιθέρας και η Ημέρα: αυτούς τους γέννησε αφού συνέλαβε σμίγοντας ερωτικά με το Έρεβος. Και η Γη γέννησε πρώτα ίσον μ᾽ αυτή τον Ουρανό που ᾽ναι γεμάτος άστρα, να την καλύπτει από παντού τριγύρω και να ᾽ναι έδρα των μακαρίων θεών παντοτινά ασφαλής."




-Κι όσον αφορά το υπόλοιπο σύμπαν; Οι άλλοι πλανήτες είναι όπως τους παρουσιάζουν;

-Τώρα πια άρχισαν και δέχονται ότι είναι καλλιτεχνικές απεικονίσεις και όχι αληθινές φωτογραφίες. Οπότε ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του.  Στην αρχαιότητα που ο κόσμος και η ναυτιλία λειτουργούσε εξίσου καλά με το Γεωκεντρικό μοντέλο, υπήρχαν οι αστέρες και οι πλάνητες - περιπλανόμενοι αστέρες, που δεν ακολουθούσαν την πορεία των άλλων αστέρων και


-Τελικά έχει πάει ο άνθρωπος στο φεγγάρι;

-Έχουν αποκαλυφθεί  έπειτα από έρευνες του Sirbirng ότι τα δεδομένα τηλεμετρίας χαθήκαν, πετρώματα από τη Σελήνη  κλαπήκαν και σε άλλες περιπτώσεις αγνοείται η τύχη τους ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπως το σεληνιακό πέτρωμα που χαρίστηκε στην Ολλανδίας που εξετάστηκε έπειτα και αποδείχτηκε πλαστό με γήινη προσέλευση.
Ίσως θα ήταν πιο ενδιαφέρον να δούμε γιατί έχουν μεσολαβήσει 50 χρόνια για να ξαναπάει ο άνθρωπος στο φεγγάρι. Αν ήταν αληθινά τα ταξίδια το μόνο σίγουρο είναι ότι το σύστημα όταν θέλει τυπώνει χρήμα και κάνει τις δουλειές του... Το πρόσχημα των χρημάτων που κοστίζει είναι αστείο.  Όλα έχουν προηχθεί τεχνολογικά εκτός από τα ταξίδια του ανθρώπου έξω από τη Γη. Ακόμη και ως σπορ για πλούσιους το θέμα αυτό έχει αποτύχει με πολλούς πλούσιους να έχουν πληρώσει χιλιάδες ευρώ προκαταβολή σε διαστημικές εταιρίες που δεν πέταξαν ποτέ (ακόμη και η Virgin Galagtic που πουλά πτήσεις στο διάστημα κι έκανε ένα ακόμη δοκιμαστικό πρόσφατα πέταξε  ως τα 80 χιλιόμετρα σε ύψος και παρουσίασε πλάνα διαστήματος και καμπυλότητας με ευρυγώνιους φακούς που καμπυλώνουν τον ορίζοντα.


Είναι όλα μέρος μια ευρύτερης συνωμοσίας δηλαδή;
Είναι η μόνη πλάνη αυτή; Ή μας κρύβουν κι άλλα;

Δεν είναι το θέμα του σχήματος της Γης απλά. Θα πρότεινα να αναζητήσει κάποιος το ντοκιμαντέρ "The Principle" που εξετάζει το πως φτάσαμε στο ηλιοκεντρικό σύστημα ξεκινώντας από το Γεωκεντρικό σύστημα και το πως αυτή η μετατόπιση ήρθε μαζί με τη δημιουργία του κόσμου μέσω της θεωρίας του  Bing Bang, που έκανε απαραίτητο έπειτα να συνυπάρχει και η θεωρία της εξέλιξης των ειδών που είχαν στόχο να μειώσουν τη σημαντικότητα της αξίας και της ζωής του ανθρώπου και από την άλλη να τον θέσουν ως ένα ασήμαντο κόκκο σκόνης μέσα σε ένα άπειρο διάστημα γαλαξιών, ένα κοσμικό ατύχημα.  500 χρόνια από εποχής Κοπέρνικου, οι Free Massons, οι Ιλουμινάτοι και ένα ποτ πουρί κάστας των Ελίτ του κόσμου, όλοι αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι που βρίσκονται στα παρασκήνια και πίσω από τις μεγαλύτερες θεωρίες συνωμοσίας, ελέγχουν επιστήμη, θρησκείες και κυβερνούν τον πλανήτη βάζοντας κυβερνήσεις και βασιλιάδες μαριονέτες να τρέχουν την παράσταση. 


Ο Ήλιος έχει τη μορφή που μας έχουν μάθει;

Στο μοντέλο της Επίπεδης Γης ο ήλιος έχει πολύ μικρό μέγεθος και περιστρέφεται σε σπειροειδή κίνησεις από τον Τροπικό του Καρκίνου μέχρι τον Τροπικό του Αιγόκερου και πάλι τούμπαλιν. Αυτή η απομάκρυνση βορειότερα και νοτιότερα του Ισημερινού είναι που κάνει κάποιους μήνες να έχουμε λιγότερα λεπτά ήλιο, φως και εν τέλει ζέστη.


Ο Kyrie Irving του ΝΒΑ ήταν υπέρμαχος της flat earth αλλά τον περασμένο Οκτώβρη ζήτησε δημόσια συγγνώμη και άλλαξε γνώμη. Τι θεωρείτε ότι μεσολάβησε; Πιέσεις;

Είναι κουραστικό να είναι κανείς διαφορετικός και να έχει μια τόσο διαφορετική άποψη. Το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων και των θεατών είχε μετατοπιστεί σε αυτό με την αθλητική του πορεία να έχει μπει στο παρασκήνιο.


Ποια σχετική ταινία ή βιβλία θα προτείνατε να δουν οι αναγνώστες μας;

-Ποια σχετική ταινία ή βιβλία θα προτείνατε να δουν οι αναγνώστες μας;

Ταινίες όπως το Capricorn One, They Live, Truman Show

Από Ελληνικά κανάλια για το σχήμα της Γης μπορείτε να μπείτε στο Youtube στο  think Outside the Globe  αλλά και στο Blog  flatearthgreece.blogspot.com    ενώ στο Fb μπορείτε να μας βρείτε στο group Επίπεδη Γη (Flat Earth Greece)


1 σχόλιο:

Comments system