Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Ad hominem επιθέσεις - Όταν τα επιχειρήματα στρέφονται κατά των ατόμων αντί των απόψεων



Globeheads? Flattards? Είναι το καλύτερο που μπορείς να πεις για αυτόν που έχει άλλη αντίληψη του κόσμου από σένα;









globehead meme


Δε μου αρέσει το "Globeheads" &γενικά πιστεύω ότι πολλούς από αυτούς τους εριστικούς τίτλους προπαγανδίζονται εσκεμμένα από ψεύτικους λογαριασμούς ώστε να γίνονται οι υποστηρικτές του Γεωκεντρικού μοντέλου μισητοί. Σίγουρα εικόνες σαν αυτές δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση για κάποιο διάλογο η να δώσουν το έναυσμα για αναζήτηση παρά φτιάχνονται για να φανατίζουν κόσμο και να δημιουργούνται διχόνοιες και στρατόπεδα














flattard


Αντίστοιχα των Globeheads υπάρχουν και οι flattards ελληνιστή επιπεδοκαθυστερημένοι όπως λένε με μεγάλη ευκολία όσοι πρωτοδιαβάζουν για το Γεωκεντρικό μοντέλο και την Επίπεδη Γη.
















Γιατί γίνεται όμως όλο αυτό; Γιατί αντί της ιδέας επιτίθονται/όμαστε ενάντια του ατόμου?  Όλο αυτό, η κριτική ως προς το άτομο αντί για την κριτική στην άποψη του, είναι ένα άθλιο διπλωματικό τέχνασμα, μια λογική πλάνη ουσιαστικά κατά την οποία ο ομιλητής προσπαθεί να αφαιρέσει αξία από τον συνομιλητή του και με αυτό τον τρόπο να υποβαθμίσει την αξία όσων αυτός εκφράζει. Περισσότερα για αυτή τη λογική πλάνη θα βρείτε αναζητώντας "ad hominem".



flat tard meme

Η άποψη μας για το σχήμα της γης δεν μπορεί να είναι θέμα αντιπαράθεσης όσο κι αν έχει εκπαιδευτεί ο καθένας μας να βλέπει τα πάντα σε μια διττή πραγματικότητα μαύρο-άσπρο, Βόρειοι-Νότιοι, κόκκινοι-πράσινοι αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι κανενός το συμφέρον.



Ειρήνη αδέρφια. Είμαστε στην ίδια επίπεδη αρένα και όσοι έχουν τον έλεγχο της αρένας παρακολουθούν και διασκεδάζουν.  Έτσι ο σκοπός μας δεν θα πρέπει να είναι το να σκοτωθούμε, αλλά το να σταματήσει η λειτουργία της αρένας ως πεδίο έντασης, μίσους που δεν προάγει τον άνθρωπο σε ένα ανώτερο επίπεδο αλλά τον κατεβάζει αφήνοντας έρμαιο βασικών ενστίκτων επιβίωσης.

Socratis Kavvadias

1 σχόλιο:

Comments system