Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Πιάσαμε τους Mythbusters να παραπλανούν τους τηλεθεατές δείχνοντας τη Γη από ψηλά ως σφαίρα με χρήση Fish-eye Go-Pro φακό









Ουψ! Busted! Και οι Mythbusters στο κόλπο της ψεύτικης καθοδήγησης/αποπλάνησης του τηλεοπτικού κοινού περί του σχήματος της Γης?




Mάλλον ...το πιο στενάχωρο άρθρο που έχω γράψει ως τώρα είναι αυτό. Κι αυτό γιατί η απογοήτευση είναι μεγάλη όταν νιώθεις ότι σε κοροϊδεύουν μέσα στα μάτια σου. Και για μια στιγμή σκέφτηκα να το ξεπεράσω, να μη το δημοσιεύσω και να ασχοληθώ με άλλα θέματα.
Δυστυχώς όμως όταν αποφασίζεις να καταπιαστείς με την έρευνα της Επίπεδης Γης και του τι είναι αληθινό από αυτά που προσφέρονται ως αληθινά πρέπει να κρατάς μικρό καλάθι.

Ξέρετε τους Mythbusters;
Λογικά δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει δει έστω ένα από τα τόσα πειράματα που έχουν κάνει για να αποδείξουν ή για να καταρρίψουν διάφορους μύθους οι Mythbusters και μας κρατούσαν τόσο ωραία συντροφιά στο εργαλείο ψευτοεκπαίδευσης, αποχαύνωσης και παθητικής λήψης πληροφοριών, το εργαλείο επαναπρογραμματισμού συνειδήσεων και καθοδήγησης συμπεριφοράς, το εργαλείο  που λατρεύουμε να μισούμε, την...  τηλεόραση.


Σε ένα αρκετά πρόσφατο επεισόδιο, συγκεκριμένα στο S05E18 ο Adam κάνει πτήση στη στρατόσφαιρα με ένα κατασκοπικό αναγνωριστικό αεροσκάφος U2 με σκοπό να αποδείξουν ή να καταρρίψουν το ότι το U2 είναι το πιο δύσκολο "the toughest plane to fly and land".  Πράγματι η απουσία τρίτου τροχού στήριξης στο έδαφος, ο εξτρά εξοπλισμός που παρέχει οξυγόνο τόσο ψηλά που ανεβαίνει το αεροσκάφος στους πιλότους σε μια στολή που μοιάζει με αυτή των αστροναυτών (ίσως και να είναι ίδια σε άλλα χρώματα) το κάνει ... από τα πιο δύσκολα σε πτήση.




Αυτό το οποίο όμως παράλληλα με αυτή την απόδειξη μας ...πλασάρουν είναι η άποψη της σφαιρικής Γης με τεράστια ..καμπυλότητα από ύψος μόλις 70.000πόδια. Κάποιου είδους εμμονή πρέπει να έχουν και να χρησιμοποιούν πάντα ευρυγώνιους fish-eye παραμορφωτικούς φακούς...





 Το κάνουν από αφέλεια γιατί φαίνεται πιο εντυπωσιακό στο μάτι κι ας είναι ολότελα παραπλανητική πληροφορία για τον θεατή για το πως μοιάζει η Γη από αυτό το υψόμετρο;  Η τελικά ...το κάνουν για να ... συνεχίσουν την παγκόσμια πλάνη της σφαιρικής Γης; Ποια η ακριβή αλήθεια, άραγε;


Το πρόβλημα δεν μένει στο πως το παρουσιάζουν αυτοί, αλλά ότι με τη διάχυση των πληροφοριών σε παγκόσμιο επίπεδο, και αυτό το show έχει παγκόσμια προβολή, ο κόσμος λαμβάνει μια πληροφορία για το πως φαίνεται η Γη από ψηλά χωρίς να έχει ιδέα για το τι φακό έχει η κάμερα που τραβά τα πλάνα και αν στρεβλώνονται τα τοπία, στρεβλώνονται και οι απόψεις τους και γαλουγούνται τα πιστεύω τους.

Έτσι έχουμε πολλά σχόλια στη online κοινότητα, στην ΕΠΙΠΕΔΗ ΓΗ (Flat Earth Greece) για τις πτήσεις στη στρατόσφαιρα με τις τουριστικές πτήσεις των Mig 29 Fulcrum αλλά και τις πτήσεις στη στρατόσφαιρα με το U2 στις ..online αντιπαραθέσεις μας. Ο κόσμος το χρησιμοποιεί ως ..απόδειξη για το ότι η Γη είναι σφαιρική. Το δείξανε στο τάδε show, βιάζεται να πει χωρίς να έχει εξετάσει τίποτα άλλο πέρα από αυτό που του επανα-αποτυπώθηκε στη μνήμη, εικόνες μιας σφαιρικής Γης από μεγάλο υψόμετρο.  Γενικά πολύ κόσμος πιστεύει ότι βλέπει χωρίς να εξετάζει αν αυτό που βλέπει είναι σωστή πληροφορία ή όχι για να ενστερνιστεί.






Εικόνα από τη μύτη του αεροσκάφος. Where is the curvature? Δεν υπάρχει γιατί ο φακός εστιάζει στη γραμμή του ορίζοντα, ούτε πιο πάνω (για να γίνει σα μπολ), ούτε πιο κάτω (ώστε να δείχνει σα σφαίρα) από αυτόν







Για να δούμε λίγο στα 50.000 πόδια πως φαίνεται η Γη. Φαίνεται να αλλάζει η καμπύλη από δευτερόλεπτο σε δευτερόλεπτο θέασης....

Πλάνο 1.
Πλάνο 1ο από τα 50.000 πόδια




Πλάνο 2ο από τα 50.000πόδια. Εμφανώς πιο καμπύλη η Γη.




Ακολουθούν δυο screenshots από τα  70.000 πόδια. Η καμπυλότητα πάλι όμως αυξομειώνεται. Σα να μη θέλει να ...σταθεροποιηθεί αλλά μεγαλώνει ανάλογα με το πόσο πιο χαμηλά κατεβαίνει το κέντρο της εστίασης του φακού ο φακός σε σχέση με τον ορίζοντα.


Πλάνο 1ο από τα 70.000 πόδια. 


Πλάνο 2ο από τα 70.000 πόδια καθώς το αεροσκάφος κάνει μια δεξιά στροφή 




Η πραγματικότητα είναι αυτή :
Όση καμπύλη υπάρχει στο έδαφος, τόση υπάρχει και στα 70.000 πόδια. Κοίταξτε τις δυο επόμενες εικόνες που έχουν ληφθεί με την κάμερα που είναι απέναντι από το πρόσωπο του Adam.

U2 - face κάμερα από τα 10 πόδια.


U2 face camera στα 70.000 πόδια. Ο ορίζοντας είναι ΕΠΙΠΕΔΟΣ. Καμία καμπύλη όπως στα υπόλοιπα πλάνα. 





Όταν βλέπετε πολύ καμπυλότητα υπάρχει ένας τρόπος να την...αντιμετωπίσετε. Ολοκληρώστε τον κύκλο κι έτσι θα καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα η ψευδαίσθηση.

Συμπληρώνουμε πάντα τη καμπύλη στις φωτογραφίες. Μοιάζει αυτή για σωστή πληροφορία που πρέπει να βλέπουν τα παιδιά μας όταν η ακτίνα της Σφαίρας Γης μας λένε ότι είναι  6.371 χλμ; 


Έπειτα... για να αντιληφθείτε το μεγαλείο της απάτης, συμπληρώστε το υπόλοιπο τμήμα του αεροπλάνου που σας δείχνει αυτή τη καμπύλη θέα και θα καταλάβετε ότι ΚΑΤΙ δε πάει καλά. Σίγουρα δεν έχουμε ένα U2 κατασκοπευτικό αεροπλάνο στο μέγεθος αστρόπλοιου κάποιου υπερπολιτισμού από τις ταινίες sci-fiction...

6371χλμ ακτίνα σφαιρικής Γης και η φωτογραφία αυτή να είναι ταυτόχρονα τραβηγμένη από υψόμετρο 70.000 πόδια είναι αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες. Είναι το υψόμετρο λάθος; Όχι. Είναι η ακτίνα λάθος; Δεν γνωρίζω. Αυτό όμως που γνωρίζω είναι ότι η φωτογραφία με fish-eye φακό καμπυλώνει τον ορίζοντα εξωφρενικά και παραπλανητικά πολύ.





Πόσο πολύ μπορεί να τον καμπυλώσει μια φωτογραφική μηχανή με fish-eye φακό όπως η Gopro Hero;;; 

ΠΟΛΥ. Ακόμη κι από το ...έδαφος σου κάνει τον ορίζοντα σα του πλανήτη του Μικρού Πρίγκηπα...

Παράδειγμα λήψης κάμερας με Go-Pro Hero. Οι γνωστές κάμερες πρώτου προσώπου με ευρυγώνιο Fish-eye φακό





Δείτε και το παρακάτω βίντεο που εστιάζει ΑΠΟΛΥΤΑ στα επίμαχα σημεία της απάτης και το παρουσιάζει τόσο όμορφα.






Back to the history.

Ήταν η πρώτη φορά που το τηλεοπτικό κοινό ...εξαπατείται με τις πτήσεις στη στρατόσφαιρα με τα U2? Όχι, και στο παρακάτω κλιπ συμβαίνει το ίδιο πάλι με ευρυγώνιο fish-eye φακό η λήψη. Τα μόνα σημεία που φαίνεται επίπεδη η Γη είναι αυτά στα οποία ο φακός εστιάζει στον ορίζοντα. Όταν η εστίαση είναι κάτω από το ύψος του ορίζοντα οι άκρες του ορίζοντα καμπυλώνουν και παραμορφώνονται κάνοντας το θαύμα της ...καμπύλης.







Θα ήταν ημιτελή πληροφόρηση να παράσχουμε τη μισή πληροφορία και να μη σας δώσουμε και ολόκληρο το βίντεο με το σχετικό επεισόδιο για το αν είναι το U2 το δυσκολότερο αεροσκάφος η όχι. Το κομμάτι της πτήσης ξεκινά στο 35ο λεπτό και συνιστούμε να το δείτε.






Τέλος στο κλιπ μπορεί κάποιος να δει το θέαμα της Γης μέσα από ένα U2 σε επιχειρησιακό ύψος. Ο ορίζοντας είναι στο ύψος των ματιών και φυσικά δεν υπάρχει κάποια καμπυλότητα στον ορίζοντα.





2 σχόλια:

  1. Fisheye lens??? Και τότε γιατί δεν παρατηρείται καμπύλη στα φτερά του αεροπλάνου;; Μήπως οι φακοί αυτοί λειτουργούν επιλεκτικά;; Η γη δεν είναι επίπεδη και δεν ζούμε στο 1500 μ.χ! Ξυπνήστε επιτέλους μπας και προχωρήσει ο ντουνιάς! Η ΝΑSΑ δεν σας απαντάει γιατί ξέρει ποσά σκατα πρέπει κανείς να κουβαλάει στο κεφάλι του για να πιστεύει κάτι τέτοιο! Θες απάντηση; Σήκωσε τον κωλο σου από τον καναπέ και τραβά σε ένα ψηλό σημείο με καλή ορατότητα! Πχ μετέωρα και κάμπος! Και ο πιο ηλίθιος άνθρωπος θα δει ότι υπαρχει ΚΑΜΠΥΛΗ!!!
    Εκτός αν βγάλετε και άλλη ηλίθια θεωρία γιατί είστε απλά ηλίθιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετέωρα. Κάμπος.... Τα επιχειρήματα σου σκίζουν. Άκου λίγο γιατί δε φταις που είσαι ανενημέρωτος. Το σύστημα πάντα μας τροφοδοτούσε με τέτοιες εικόνες και δεν είχαμε πάρει χαμπάρι τι γίνεται.
      Λοιπόν, μη πιστεύεις τους Flat Earthers, δε μαζεύουμε οπαδούς, δεν είμαστε θρησκεία, δεν είμαστε υποκουλτούρα, απλά μας αρέσει αυτή η έρευνα για το σχήμα της Γης το οποίο γνωρίζουμε τώρα πια πως δεν είναι αυτό το πλαστό που παρουσιάζουν. Όμως ΜΗΝ ακούς εμάς.
      Άκου τους ειδικούς. Για παράδειγμα ο ίδιος ο Vsause, ο διάσημος Youtuber φυσικός που έχει συνεργαστεί με τη Νασα παραδεχεται σε ένα αναλυτικό του βίντεο ότι ..ακόμη κι από το ύψους που βρίσκεται ο ISS στα 400χλμ ψηλά δηλαδή, η καμπυλότητα της Γης ΔΕΝ είναι ορατή. Κατά λέξη λέει μεταξύ άλλων : " When I was in Pittsburgh, their science museum had a mockup of part of the ISS. As you can see out of this window, earth is quite expansive. Using special lenses images can be taken from ISS that look like circular disks but the lenses distorting things here, fitting much more into the picture ".
      Μιλά για φακούς παραμορφωτικούς. Άκου και τον ίδιο στο βίντεο του θα βρεις στη σχετική ανάρτηση :
      http://flatearthgreece.blogspot.gr/2018/01/earth-curvature-is-not-visible-from-iss-vsause-says.html

      Ο χαρακτηρισμός σου δεν είναι επιχείρημα αλλά η γνώμη σου που δε βασίζεται σε τίποτα πέρα από την άγνοια σου να ρίξεις μια αδογμάτιστη ματιά σε ότι απαρτίζει το Γεωκεντρικό μοντέλο και μέρος αυτού είναι η σωρεία παραπλανήσεων σε ότι αφορά το διάστημα, την καμπυλότητα κλπ κλπ... Πες οτι θες λοιπόν αν αυτό είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις.

      Διαγραφή

Comments system