Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Ανταρκτική - Το παγωμένο τοίχος στην άκρη του κόσμου

Κι αν η Γη είναι επίπεδη που βρίσκεται η άκρη της;


Το πιο προφανές ερώτημα που προκύπτει ως πρώτη απορία όταν ακούει κάποιος ότι η Γη πιθανώς να είναι επίπεδη είναι αυτό. Το που τελειώνει η γη και τι υπάρχει στις άκρες.


Παλιότερα οι ναυτικοί πίστευαν ότι δεν υπήρχε τίποτα μετά τον Ατλαντικό, την άπειρη αυτή θάλασσα που ονομάτισαν ωκεανό. Ιστιοφόρα αναχωρούσαν και χάνονταν χωρίς να επιστρέψουν ποτέ. Στη περίοδο των μεγάλων εξερευνήσεων υπήρχε δυσφορία και άρνηση στα πληρώματα για συμμετοχή σε ταξίδια εξερεύνησης.






Οι ναυτικοί θρύλοι πριν 500χρόνια λέγαν για πλοία που πέφταν εκεί που τελείωνε ο ωκεανός





Η ανταρκτική κατά τη θεωρία της Επίπεδης Γης δεν είναι μια ήπειρος όπως τη γνωρίζαμε. Βρίσκεται στις άκρες των ωκεανών και περικλείει όλη την επίπεδη γη ως ένα στεφάνι. Εκεί λοιπόν βρίσκεται και ένας τοίχος από πάγο. 

Είστε νέος στο θέμα Επίπεδης Γής και το "τοίχος από πάγο" σας φέρνει στο νου το Game of Thrones?

GoT Great wall


Αυτά είναι εφέ του χόλιγουντ. Μιλάμε για πραγματικό τοίχος από πάγο που συγκρατεί όλους τους ωκεανούς.







Φυσικά υπάρχει και βιντεοσκόπηση του ατελείωτου αυτού τοίχους της Ανταρκτικής καθώς δε μιλάμε με θεωρίες και υποθέσεις.   Seeing is believing!








Έλεγχος πρόσβασης - Συνθήκη της Ανταρκτικής

Για να πάει κανείς στην Ανταρκτική πρέπει να είναι μέρος κάποιου κυβερνητικού/ερευνητικού προγράμματος ενώ ένα μικρό μικρό τμήμα της είναι επισκέψιμο και αυτό όχι την εποχή Φεβρουαρίου Μαρτίου που θα μπορούσε κανείς να δει ότι δεν υπάρχει ο υποτιθέμενος 24ωρος ήλιος.

Είναι το μόνο μέρος στη γη που έχουν συμφωνήσει τόσα κράτη ότι δεν ανήκει σε κανέναν αλλά θα γίνονται έρευνες και διάφορες μελέτες εκεί. Καμία άλλη τέτοια συνθήκη δεν έχει τηρηθεί τόσο σύσσωμα από τόσα κράτη για τόσο διάστημα. 





Από εκείνο το σημειό και έπειτα ακολουθούν απροσδιόριστες εκτάσεις πάγου.











Διαβάζουμε μεταξύ άλλων από την Wikipedia στο αντίστοιχο άρθρο για την Ανταρκτική:

Κύριος σκοπός της ATS είναι η εξασφάλισημε βάση το συμφέρον όλου του ανθρώπινου είδους ότι η Ανταρκτική θα πρέπει να χρησιμοποιείται για πάντα για ειρηνικούς σκοπούς και όχι να γίνει θέατρο διαφωνιών ή αντικείμενο διεθνούς διένεξης. Η συνθήκη απαγορεύει τη λήψη οποιωνδήποτε μέτρων στρατιωτικού χαρακτήρα, όχι όμως και την παρουσία στρατιωτικού προσωπικού.







2 πολύ σημαντικά ερωτήματα που προκύπτουν :


  • Εφόσον απαγορεύονται τα μέτρα στρατιωτικού χαρακτήρα για πιο λόγο επιτρέπεται η παρουσία στρατιωτικού προσωπικού που ως γνωστό βρίσκεται σε θέατρα επιχειρήσεων ή στρατηγικά τοποθετημένο;   
    -(Προφανές για να υπάρχει δυνατότητα να αποτρέψει όποιον θέλει να κάνει μια διέλευση/εξερεύνηση νοτιότερα από τα επιτρεπτόμενα σημεία πρόσβασης)


  • Και το μυθολογικών διαστάσεων ερώτημα που προκύπτει φυσικά είναι για ποιο λόγο χρειάστηκε ολόκληρη εξοπλισμένη Ναυτική Αρμάδα το 1946 στην Ανταρκτική στην Επιχείρηση Highjump; Ενάντια σε ποιους αυτόχθονες πιγκουίνους εκστράτευσαν και έπρεπε να πάνε οι Αμερικάνοι πάνοπλοι με 4000 άντρες και 13 πολεμικά πλοία συνοδευόμενοι από υποβρύχια, καταδρομικά αλλά και ένα αεροπλανοφόρο σε αυτή την επιχείρηση?

Η μαρτυρία του Ναυάρχου Richard E. Byrd που ηγήθηκε της αποστολής Operation Highjump γεννά ακόμη περισσότερα ερωτηματικά και για το πόση γη κρύβεται εκεί αλλά και για το τι άλλο ανακαλύφθηκε τότε και αποκρύφτηκε πολύ πολύ σύντομα κρατώντας τα αδιάκριτα μάτια μακριά εφαρμόζοντας τη συνθήκη της Ανταρκτικής

Όμως... θα ήταν κενό το άρθρο αν δεν είχε ένα τμήμα της συνέντευξης του Ναυάρχου Richard E. Byrd για το τι υπάρχει εκεί κάτω.   Η πιο σωστά ... ολογυρά μας!






Η αλήθεια βρίσκεται στο Νότο!!!!

2 σχόλια:

  1. Θα σας παρακαλουσα αν ειχατε τον χρονο να κανετε μεταφρασεις. Υπάρχουν παρα πολλα βιντεο για την επιπεδη γη που ειναι στα αγγλικα κ υπαρχουν περισσοτερες λεπτομερειες. Γνωριζω πως η διαδικασία ειναι μεγαλη αλλα όσο πιο πολλά μεταφρασμένα ,τόσο το καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για το σχόλιο. Προσωπικά (Socratis speaking) ασχολούμαι περισσότερο με τη συλλογή/διερεύνηση/ξεσκαρτάρισμα πληροφοριών και την αρθογραφία σε αυτό εδώ το blog. Υπάρχει πολύ πληροφορία που είναι ολότελα πλαστή για να δημιουργούνται εντυπώσεις αρχικά αλλά να γελειοποιείται η θεωρία της Επίπεδης Γης. Σχετικά με το αίτημα σας. Υπάρχει μια λεπτή ισορροπία που προσπαθούμε να διατηρήσουμε. Το να ασχολούμαστε με την έρευνα της Επίπεδης γης και την παραγωγή περιεχομένου (βίντεο,άρθρα) με μεράκι στον ελεύθερο χρόνο χωρίς να χρειάζεται να γίνει καταναγκαστικό ή να γίνεται εις βάρος των υπόλοιπον επαγγελματικών/κοινωνικών/οικογενειακών υποχρεώσεων μας. Ψάξτε στο Youtube το κανάλι "think Outside the Globe". Έχει ήδη 2 χρόνια παρουσίας με 145+ σχετικά βίντεο αποκλειστικά για αυτό το θέμα.

      Διαγραφή

Comments system