Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Το Γεωκεντρικό σύστημα εμπνέει την τέχνη και διακοσμεί πανεπιστήμια



Μια άποψη του Γεωκεντρικού συστήματος  σε μόνιμη έκθεση στην Μεγάλη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Κόρδοβα στην Αργεντινή.



















Στις 26 Σεπτεμβρίου 2018, στην τελετή των 200 χρόνων της Μεγάλης Βιβλιοθήκης του Εθνικού Πανεπιστημίου στην Κόρδοβα της Αργεντινής, έγιναν τα αποκαλυπτήρια μιας τοιχογραφίας που απεικονίζει  ολοκάθαρα τον κόσμο με την παλιά θεώρηση που υπήρχε για αυτόν.








Ο Μαριάνο Τσεμπαλός, δήμαρχος της Κόρδοβα  βρέθηκε στην αίθουσα ανάγνωσης της βιβλιοθήκης με τη διευθυντή Gabriela Cuozzo και τον Δρ Pedro Yanzi Ferreira, αντιπρύτανη του Εθνικού Πανεπιστημίου της Κόρδοβα  όπου γιορτάστηκε η επέτειος 200 ετών λειτουργίας της βιβλιοθήκης.




Την τοιχογραφία κατασκεύασε ο José Villasegura με τη βοήθεια του εικονογράφου Juan Danna και τοποθετήθηκε από τον Luis Matos στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2018. Τα αποκαλυπτήρια του έργου έγιναν την μέρα επετείου 200 ετών της λειτουργίας της μεγάλης Βιβλιοθήκης της Κόρδοβα.























































Η άποψη του κόσμου που ζούμε. (Χωρίς χελώνα, χωρίς τέσσερις ελέφαντες). Η Φαντασία φυσικά δεν έχει όριο και έτσι ο ο καλλιτέχνης παρουσίασε τον κόσμο μας ως ένα τεχνούργημα, με γρανάζια και μηχανισμούς στο κάτω μέρος του αλλά και πεπερασμένα όρια τριγύρω και ένα ουράνιο θόλο να τον σκεπάζει. Πάνω από τον κόσμο, καθιστός στον θρόνο του ο δημιουργός στον θρόνο του καθιστός ο δημιουργός που κρατά ένα μεγάλο βιβλίο, πιθανόν το βιβλίο με τα σχέδια του κόσμου, όπως όλοι οι δημιουργοί κατασκευών που δημιουργούν κάτι βάση μελέτης και με πλάνο.

Κανείς ποτέ δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάτι με μια έκρηξη και σίγουρα ποτέ κανείς δεν πέταξε σωρούς με υλικά σε μια γούρνα με νερό περιμένοντας να χτιστεί ένα σπίτι από ..μόνο του.   Κι έτσι όπως και κανένα βιβλίο δε γράφτηκε μόνο του, καμιά αλυσίδα DNA δε θα μπορούσε να δημιουργηθεί με τόση χάρη από μόνη της.  

Κάποιος, κάτι, κάποιος έβαλε τη νόοηση του. Ας μην ονοματίσω όμως, φυσικά και δε θα το έκανα, καθώς δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω. Και ούτε φρόνιμο θα ήταν να μιλώ με πιθανότητες.










Η συνέντευξη του Δημάρχου Μαριάνο Τσεμπάλος εκείνη τη μέρα:





Οπότε συνοψίζοντας να κλείσω λέγοντας ότι μέσα σε ένα φιλόξενο πανεπιστημιακό χώρο μπορούν να εκφράζονται και να απεικονίζονται με ανοιχτό μυαλό οι καλλιτεχνικές δημιουργίες που απεικονίζουν τον κόσμο μας με τον τρόπο που όλοι οι αρχαίοι λαοί που περιγράφαν. Πολύ πριν την έλευση των θεωρητικών και των στοχαστών του διαστήματος που καταφέραν να μας πείσουν με πολλές θεωρίες που στηρίζονται σε άλλες θεωρίες για την προέλευση και δημιουργία του κόσμου.

Χαιρόμαστε όμως για την ειλικρινή τους παρουσίαση των θεωριών καθώς και για την παραδοχή τους για πόσο λίγες είναι οι πιθανότητες να είναι αληθινά αυτά που μας παρουσιάζουν για αληθινά.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comments system